Cum sa scapi de dependenta de Internet

De cand cu boom-ul Internetului, undeva dupa anul 2000, dependenta de aceasta unealta foarte utila la locul de munca, acasa, oriunde, a devenit o problema mai ales in randul copiilor si tinerilor. S-a ajuns la situatii in care elevii au abandonat scoala, rezultatele la invatatura au scazut dramatic sau si-au atacat parintii, chiar omorat, pentru a sta in continuare pe Internet. Mai rau este ca si adultii au capatat aceasta dependenta de Internet si-si pierd locurile de munca, familia, tot, pentru un mediu virtual unde se simt in largul lor. Si atunci ce facem? Cum putem opri acest flagel? Exista „medicamente” pentru asa ceva? Cu siguranta.

In prima faza, trebuie sa stam pe Internet cam aceeasi perioada de timp zilnic; puteti seta chiar si un cronometru online pentru ca sarcina sa fie mai usor de indeplinit. Dupa care, trebuie sa stergem toate conturile online de care nu mai avem nevoie, de exemplu, ar trebui sa incepi cu Twitter si Facebook sau YouTube, care iti mananca mult timp aiurea si creeaza dependenta-daca nu ai inima sa le anulezi, macar blocheaza cumva accesul la ele. Tot la sters includem si folderul Favourite din browserele folosite. Aveti grija apoi sa aveti cat mai multe activitati offline-poate voluntariat, care e bun si pentru CV, poate jocuri, iesiri la iarba verde, mici petreceri, orice v-ar ajuta sa fiti departe de calculator. De asemenea, monitorizati sentimentele, da, ati auzit bine, sentimentele, pentru a vedea cand petrecti prea mult timp online-de exemplu, din experienta personala, stiu ca depresia, o cearta, te trimit instant si te scufunda in online si asta nu e bine deloc pentru tine-toate astea alimenteaza dependenta de Internet.

Nu in ultimul rand, aveti curajul sa fiti fata in fata cu problemele reale, cu realitatea, nu va ascundeti in mediul online-scrieti pe hartie ce va doare, ce nu va place, ce va nelinistete si rezolvati toate problemele in offline, cu prieteni reali. Si cel mai important-indepartati calculatorul din campul vizual. Asa vei scapa de dependenta de Internet cat ai zice offline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu