Inventatori celebri si povestile lor nestiute

In 1903, Edison a electrocutat un elefant pentru a dovedi cat de periculos este curentul de tip AC al lui Tesla. La randul lui, Nikola Tesla, cunoscut pentru excentricitatile sale, a ramas in istorie pentru „ajutorul” acordat unui vechi prieten, nimeni altul decat Mark Twain. El a inventat o masina de facut cutremure care era sa distruga un intreg cartier aflat in apropierea laboratorului sau din Manhattan. De fapt, masinaria sa era un oscilator cu frecvente inalte. Pentru ca Tesla stia de problemele digestive ala lui Twain, l-a invitat intr-o buna zi sa se urce pe platforma oscilatorului si i-a dat drumul. Nici nu au trecut 90 de secunde, cand Twain a luat-o la fuga spre toaleta, asta dupa zile intregi in care fusese… constipat…

Mai ciudat decat Edison a fost inventatorul vaselinei, care avea grija ca in fiecare zi, dimineata, sa ia o lingura plina de vaselina si sa… o manance cu o placere deosebita. Studiile facute de Leonardo Da Vinci despre eroziunea provocata de rauri l-au convins ca Terra este mult mai „in varsta” decat o arata Biblia. Destul de neobisnuit este si faptul ca nimeni nu are habar cine a inventat hidrantul pentru incendii si asta pentru ca brevetul de inventie a fost distrus… intr-un incendiu. Insa se stie cu siguranta ca primul apel telefonic de pe un telefon mobil a fost facut in 1973 de catre Marin Cooper, un inventator de la Motorola.

In 2012, un copil de 10 ani a inventat din greseala, in laboratorul de stiinte, o noua molecula: Tetranitratoxicarbon. Dar nu din greseala a aparut primul card de credit: un barbat s-a simtit stanjenit cand nu a avut cu ce plati la un restaurant pentru ca si-a uitat portofelul acasa. Charles Richter, inventatorul scalei Richter care masoara „puterea” cutremurelor, a fost nudist. Abraham Lincoln, Walt Disney, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford, Thomas Edison si Steve Jobs nu au diploma de absolvire a facultatii. In fine, Hitler avea un portret al lui Henry Ford sub birou, privindu-l ca pe „o inspiratie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu