Pietre semipretioase de top

Diamantul, rubinul, safirul si smaraldul sunt cele patru pietre pretioase, atat de adorate de femei dintotdeauna si cu ajutorul carora bijutierii de top creeaza unele dintre cele mai fine dar si mai exclusiviste bijuterii. In afara de aceste patru vedete ale lumii mineralelor, exista si o serie intreaga de pietre semipretioase, care desi nu sunt la fel de scumpe arata senzational si creeaza piese de bijuterie ce pot face in orice moment o femeie mandra ca le poarta. Unele dintre aceste pietre sunt extrem de rare si de diverse, extrem de speciale si foarte cautate tocmai pentru proprietatile lor deosebite. Tocmai de aceea, in general, in lumea bijutierilor este tot mai putin intalnit termenul de pietre semipretioase, ca o recunoastere a „meritelor” pe care si aceste pietre asa-zis „semipretioase” le au.

Desi nu este un dubiu pentru nimeni ca diamantele raman cea mai scumpa si cea mai dorita piatra, este foarte adevarat ca exista femei care cauta cu acelasi interes titanit sau iolit, la fel cum cauta smaralde sau safire… Depinde doar de maiestria bijutierilor, de calitatea accesoriilor folosite pentru crearea de bijuterii si de stilul doamnei care le poarta ca aceste pietre sa arate senzational, pentru ca potential exista.

Clasificarea spre care se tinde in acest moment in ceea ce priveste pietrele este cea in functie de duritate, durabilitate, stralucire, claritate si culoare. Iar in aceasta clasificare, locuri de top alaturi de diamant, rubin, smarald sau safir ocupa si cateva dintre pietrele cunoscute ca fiind semipretioase – alexandrit, turmalina, granat (mai ales cel verde – demantoid sau tsavorite), spinel sau tanzanit, unele dintre acestea prezente si in oferta celui mai complet magazin online de pietre si margele din Romania, http://www.gemsale.ro. Tot aici gasim la preturi foarte accesibile si o alta categorie de pietre „semipretioase” cu caracteristici foarte bune – ametist, citrin, ametrin, quartz roz, topaz sau granatul obisnuit, toate cu o duritate destul de mare pe scala Mohs (7-8) si multe dintre ele cu o claritate foarte buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu