Ce nu stiati despre creierul uman

1. Lipsa oxigenului la nivelul creierului pentru doar 5-10 minute produse leziuni celebrale permanente, ducand la paralizii, afectiuni ale organelor interne, uneori chiar la deces.
2. Dezvoltarea creierului nu se opreste dupa ce ajungem la maturite, in jur de 25-30 de ani. Ea continua pana spre implinirea varstei de 50 de ani.
3. De fiecare data cand apare o amintire, se formeaza noi legaturi intre neuroni.
4. Creierul foloseste 20% din oxigenul si sangele din corpul uman. Are si de ce, doar el e „uzina” care ne asigura vietuirea.
5. Cand ne trezim, creierul nostru produce suficienta energie pentru a aprinde un bec de marime medie.
6. Certurile in familie sau bataile repetate au acelasi efect asupra creierului copiilor cum il are lupta asupra soldatilor.
7. S-a dovedit stiintific ca o doza cat de mica de putere schimba radical modul de operare al creierului dar si empatia aratat fata de semenii individului respectiv. Asadar, cei care detin puterea nu mai sunt capabili sa ia decizii in situatii extreme sau importante pentru tara, de exemplu.
8. Exista receptori ai gustului in stomac, intestine, pancreas, plamani, anus, testicule (la barbati) si in creier.
9. Patologul care i-a facut autopsia lui Einstein i-a furat creierul omului de stiinta si l-a tinut ascuns intr-un borcan vreme de 20 de ani.
10. In 60% din masa creierului este grasime.
11. Dieta iti poate determina creierul sa se manance pe sine…
12. Creierul uman are o consistenta asemanatoare branzei tofu.
13. Creierul poate primi un „boost” important daca mancam doar doua tablete de ciocolata neagra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu