Pro sau contra utilizarii de medicamente naturiste?

Piata produselor naturiste s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, fapt ceea ce convinge in utilizarea de medicamente naturiste. Desi exista pareri pro si contra administrarii de medicamente naturiste, farmacia naturista are numerosi adepti, acest lucru datorandu-se si avantajelor multiple pe care le ofera remediile si medicamentele naturiste.

Astazi, medicamentele naturiste pot fi achizitionate de aproape oriunde: dintr-un magazin de medicamente naturiste, dintr-o farmacie traditionala, dintr-un plafar sau dintr-o farmacie online. Faptul ca sunt la indemana oricui reprezinta un avantaj pentru multi dintre adeptii medicamentelor naturiste.

Cel mai de pret avantaj al medicinei naturiste este dat de provenienta din natura a preparatelor. Organismul uman va metaboliza intotdeauna mult mai bine un produs natural decat unul artificial, sintetic. Mergand pe ideea ca natural inseamna si sanatos, tot mai multi oameni renunta la medicamentele sintetice in favoarea medicamentelor naturiste. Nimic rau in acest lucru, insa trebuie acordata atentia cuvenita faptului ca un medicament naturist nu poate sa inlocuiasca un medicament artificial, in cazul unor afectiuni grave. Mai mult decat atat, un medicament naturist va da rezultate daca va fi administrat de la cateva luni pana la un an.

Dezavantajul major al medicinei naturiste si al medicamentelor naturiste il reprezinta faptul ca, acestea din urma, nu prezinta nicio garantie. Este posibil ca la anumiti pacienti anumite medicamente naturiste sa dea rezultate, pe cand la altii, aceleasi medicamente naturiste, sa nu fie deloc de folos. Specialistii in remedii naturiste subliniaza faptul ca este important sa crezi in anumite tratamente naturiste pentru ca acestea sa dea si rezultatele dorite.

Numarul mare al adeptilor medicinei naturiste se datoreaza si faptului ca medicamentele naturiste tratateaza un numar foarte mare de afectiuni, de la acnee, amigdalita sau alcoolism, pana la astm bronsic, tuberculoza, diabet, epilepsie sau chiar cancer.

Plantele nu pot vindeca o boala precum cancerul, dar usureaza starile de rau din timpul tratamentelor traditionale, precum citostaticele.

Potrivit celor mai recente statistici, cele mai cautate medicamente naturiste sunt cele pentru stomac si diabet. Marea majoritate a bolnavilor de diabet se folosesc de medicamentele si remediile naturiste in defavoarea medicamentelor de sinteza. Cei mai multi adepti ai farmaciei naturiste sunt batranii, care cumpara, in general, ceaiuri pentru diverse afectiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu