Cum aleg oamenii sa se exprime

Traim intr-o lumea care se afla intr-o continua schimbare. Lucrurile care acum 30 de ani pareau imposibile, total anormale si indecente, acum sunt niste banalitati, uneori chiar ni se par firesti. De exemplu, daca in anii 80’ indraznea cineva sa spuna ca are alte orientari sexuale era privit drept nebun si era exclus din societate. Cu timpul, oamenii au inceput sa se schimbe, tehnologia a avansat, astfel omenirea a devenit mai deschisa si mai receptiva atunci cand vine vorba de ceva necunoscut, neinteles de la inceput.
 
Un mod in care multe persoane aleg sa-si exprime trairile si sentimentele sunt tatuajele. Mici, mari, colorare, alb negru, simple sau cat mai complexe si cu multe detalii. Tatuajele au devenit o modalitate prin care foarte multi tineri, in general, reusesc sa impartaseasca cu altii ceea ce gandesc si ceea ce simt. In plus, daca tatuajul este facut de cine trebuie si cum trebuie, el se poate transforma intr-o arta pura. Faptul ca un om poate picta pe piele astfel incat sa o transforme intr-un tablou este incredibil si demn de admirat. De altfel, exista si alte persoane care aleg sa isi tatueze ceva micut, un anumit simbol care ii reprezinta. Altii sunt de parere ca un citat sau o strofa din melodia preferata le va aminti mereu de o anumita perioada a vietii.

 Parerile despre tatuaje sunt impartite, asa cum sunt in fiecare domeniu sau de fiecare data cand faci o alegere. Foarte multi sunt de parere ca tatuajele sunt un pacat, iar prin simplu fapt ca alegi sa te insemnezi pe viata o sa atragi doar lucruri negative asupra ta. Altii nu sunt atat de drastici si spun ca un tatuaj te poate ajuta sa fii mai increzator in tine si face parte din frumusetea vietii. De fapt si de drept, daca vrei sa-ti faci un tatuaj, nu ar trebui sa te lasi influentat de nimeni. Este alegerea ta, este corpul tau, este viata ta. Nu traieste nimeni in locul tau. Asadar, daca vei vrea vreodata sa-ti faci un tatuaj, cel mai bine ar fi as te gandesti foarte bine inainte, sa iti pui problema ca atunci cand vei imbatrani nu-l vei mai vrea, sa analizezi orice situatie posibila. Apoi, daca te-ai decis, urca-te in masina, autobuz, tramvai, mergi la un salon care se ocupa cu asa ceva si fa ceea ce iti doresti! Traieste-ti viata!

 Un alt mod prin care oamenii reusesc sa isi defineasca personalitatea este felul in care se imbraca, stilul vestimentar pe care il abordeaza. De exemplu, in ziua de azi vedem din ce in ce mai multi raperi sau rockeri, cu pantaloni largi, respectiv haine negre. Majoritatea dintre ei sunt judecati din start, mai nimeni nu asteapta sa-i cunoasca mai intai, sa ii inteleaga, iar mai apoi sa-si formeze o parere. 7 din 10 persoane vor avea o reactie de repulsie daca vad un rocker pe strada si vor spune direct ,,Ala e un satanist, nu are credinta, e vai de capul lui.” GRESIT!! Poate acea persoana este un fan devotat al muzicii rock si alege sa isi exprime aceasta pasiune prin look-ul pe care il are. Poate asa se simte el bine in pielea lui. Cine suntem noi sa-l judecam? Cu ce drept ne permitem sa facem asta?! Niciodata cel care critica nu se uita la el, nu se analizeaza mai intai pe el, ci isi da cu parerea in legatura cu ceva pe care in proportie de 80% nu il intelege. Da, in ziua de azi multi vorbesc in necunostinta de cauza.
De ce nu incercam sa fim mai toleranti? De ce nu vrem sa vedem dincolo de limitele pe care ni le impune societatea? Haideti sa fim mai deschisi, mai buni unii cu altii, sa incercam sa ne ajutam, nu sa ne facem rau. Daca am incerca sa ne acceptam asa cum suntem, slabi, grasi, tatuati, vopsiti, imbracati diferit, inalti, scunzi, lumea ar incepe sa fie mai buna. Ceea ce noi gresim este ca incercam sa fim toti la fel, frumosul pentru noi este un model dintr-o revista, iar majoritatea incearca sa arate ca acolo. Imposibil. Ne-am nascut diferiti, pana si gemenii au anumite trasaturi care ii diferentiaza.
 
Oameni buni, nu mai incercati sa fiti toti la fel! NU ii mai judecati pe altii dupa aparente, dupa felul in care se imbraca, dupa felul in care merg, dupa muzica pe care o asculta, dupa filmele pe care le vizioneaza, dupa orientarea sezuala, dupa aspectul fizic, dupa pasinuile pe care le are, dupa nimic! Nu mai judecati pentru ca sunt sigura ca nici voua la randul vostru nu v-ar placea sa fiti judecati de altii. Fiti buni, demni, intelegatori si incercati sa schimbati lumea asta care e pe moarte. Daca fiecare se va schimba putin, atunci copiii nostri vor trai intr-o lumea de 10 ori mai sanatoasa din toate punctele de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu