Te-ai intrebat vreodata cine iti e cel mai bun prieten? Ai avut vreodata senzatia ca esti tradat de cine nu te astepti? Ai simtit cum pamantul ti se surpa de sub picioare si incepi sa cazi intr-o prapastie in care ,,prietenii” tai nici nu au observat ca esti. Ok, asta inseamna ca aceia NU sunt prietenii tai. Sunt doar oameni care se folosesc de tine. Vrei un prieten adevarat? Citeste o carte buna.
Da, o carte iti poate deveni un prieten de nadajde. Stii mereu unde e, stii ca nu o sa te faca sa suferi niciodata, stii ca te poti baza pe el. O carte e un prieten rece, dar sigur. Atunci cand citesti, devi alta persoana. Esti transfigurat intr-o lume in care 1+1 nu fac doi, ci trei. E o lume pe care o cunosti cu fiecare pagina citita, o lume care iti apartine. Cartea nu numai ca te incurajeaza sa iti imaginezi lucruri pe care nu le crezi posibile, ci te invata sa ai incredere in visurile tare si sa nu renunti niciodata.
Pot spune ca fiecare carte pe care o citesc isi pune amprenta pe mine intr-un anumit mod. Una ma poate faca sa fiu mult mai nostalgica o perioada de timp, alta ma indeamna sa iert persoanele care mi-au gresit pentru ca nu stii niciodata cate zile o sa mai traiesti, alta imi sopteste ca iubirea e cel mai important lucru. Orice carte are farmecul si magia ei, tu trebuie doar sa ai rabdare sa le descoperi. De ce credeti ca oamenii cititi se oratori mult mai buni decat cei care nu deschid niciodata o carte? Pentru ca din carti invatam si anumite tactici de exprimare, anumite clisee verbale care ne ajuta sa purtam o conversatie.
Multi ma intreaba care e cartea mea preferata. Mi-e imposibil sa ma decid. E ca si cum m-ai pune sa aleg intre Titanic si The Notebook, ambele filme fiind niste capodopere. Nu ai cum sa faci o ierarhie a unor lucrari de geniu. Iubesti fiecare carte care ti-a placut in mod diferit, unic. De exemplu, ultima carte pe care am citit-o ,,Sub aceeasi stea” de John Green m-a facut sa apreciez mai mult viata. E o carte de interesanta, scris-o foarte bine, o carte care te face sa plangi pe alocuri. Totusi, cartile precum ,,Mizerabilii” sau ,,Cei 3 muschetari” raman izvoare nesecate de istorie si de aventuri. E categoric faptul ca s-a schimbat modul de a scrie, clasicii erau mult mai atenti in exprimare, parca mult mai implicati in poveste.
Asadar, daca te simti singur, daca nu ai cu cine sa vorbesti si daca nu reusesti sa te destinzi nicicum, citeste o carte. Sunt sigura ca te va ajuta. In paginile cartii sunt ascunse secrete pe care numai tu le poti descoperi. Cartea o sa-ti fie un prieten de incredere, fii sigur de asta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu