Necesitatea camerelor de supraveghere in locurile publice

Cu domeniul tehnologiei in continuu progres, exista tot timpul opinii contradictorii cu privire la ceea ce ar trebui si nu ar trebui sa fie utilizat. Cateva dintre piesele de tehnologie care provoaca uneori controverse sunt camerele de supraveghere, plasate in public. Desi unii cred ca nu ar trebui sa fie utilizate, tot mai multi oameni considera, acum, ca sunt o parte importanta a societatii si pot fi destul de utile.

Siguranta publica

Camerele de supraveghere pot fi utilizate pentru a inregistra infractiuni in curs de desfasurare sau care pot fi oprite chiar inainte de a incepe. Daca o persoana suspecta se afla in zona, autoritatile corespunzatoare pot fi informate inainte de comiterea unei crime sau a unor daune.

Prinderea infractorilor

In cazul in care o infractiune a fost comisa si exista o camera de supraveghere in apropiere, exista, de asemenea, si o buna sansa ca autoritatile sa obtina o imagine viabila a unui criminal. Imaginile video capturate pot fi folosite pentru a alerta ulterior cetatenii, in ziare sau la televizor, in scopul de a-i indemna la recunoastere. Fara camere supraveghere, ar putea fi mult mai greu sa obtinem o descriere detaliata a faptuitorului.

Sentimentul de siguranta

Pentru unii oameni, stiind ca exista camere supraveghere de la sdsmag.ro, in anumite zone, poate ajuta la crearea unui sentiment de siguranta. Unii, chiar ar putea crede ca exista sanse mai mici de a se comite o crima, in cazul in care exista astfel de camere in zona in care se afla.

Dovada


In instanta, imaginile camerelor de supraveghere care au captat o infractiune pot fi folosite ca probe impotriva acuzatului. Fara imagini, nu pot exista dovezi pentru a  incadra juridic fapta inculpatului. In unele cazuri, filmul poate dovedi, de asemenea, nevinovatia cuiva care a fost acuzat de o infractiune pe care nu a comis-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu