Personalizeaza-ti incaltamintea: cum sa transformi o pereche de tenisi online ieftini intr-o piesa unicat

O pereche de tenisi online ieftini, de culoare alba, cumparati de pe www.ppt.ro pot fi transformati intr-o pereche de incaltaminte la moda, in degrade, supranumit ombre in ultima vreme. Tot ce ai nevoie este putina imaginatie si cateva materiale pentru sedinta de lucru manual.

In primul rand, ai nevoie de o pereche de tenisi online ieftini, preferabil de culoare alba, insa poti sa faci si o magie mai interesanta si sa creezi o pereche de tenisi multicolori, aplicand o noua culoare peste o pereche de tenisi deja colorati intr-o nuanta deschisa. Daca vrei sa pornesti de la zero, poti sa adaugi mai multe culori pe o pereche de tenisi albi. Procedeul este acelasi, doar ca vei avea nevoie de mai multe culori.

Ai nevoie de:
  • manusi de unica folosinta
  • vopsea pentru textile
  • o pensula noua    
  • un atomizor (o sticluta de spray, refolosibila)
  • 1-2 seringi (fara ac!)
  • un burete curat
  • o spatula de lemn
  • un pahar
  • ziare pentru acoperirea zonei de lucru
  • apa fierbinte
  • banda adeziva
  • o pereche de tenisi cumparati online, ieftini
Incepe cu amenajarea zonei de lucru: intinde ziar, imbraca niste haine care pot fi patate forever si scoate sireturile tenisilor. Aplica banda adeziva pe marginea tenisilor, pentru a pastra culoarea acestora.
Umezeste suprafata pe care vrei sa aplici vopsea cu apa fierbinte, cu ajutorul buretelui. Ai grija sa nu uzi suprafata ambilor tenisi online ieftini cu prea multa apa. Este indicat sa umezesti fiecare pantof chiar inainte de a-l vopsi, ci nu pe amandoi in acelasi timp.
Prepara vopseaua in pahar, adaugand apa. Cantitatile necesare vor fi inscriptionate pe plicul de vopsea. In general, adaugand apa vei obtine o nuanta mai deschisa. Intotdeauna incepe cu nuanta mai inchisa, apoi continua ce cele mai deschise. Foloseste seringa pentru a transfera vopseaua din pahar in atomizor. Nu uita sa iti pui manusile inainte de a manevra vopseaua.
Incepe sa aplici cu pufuri repetate vopseaua pe tenisi online ieftini. Daca este cazul, foloseste din nou buretele pentru a umezi suprafata pe care lucrezi la respectivul tenis. Nuanta pe care o vezi acum este mai inchisa decat cea care va ramane atunci cand materialul se usuca. Cu ajutorul pensulei, “trage” nuanta spre suprafata nevopsita inca. Daca nu reusese procedeul, foloseste o parte a buretelui, dar stoarce-l bine inainte. Astfel vei obtine degradeul ombre. In continuare, spala pensula si aplica din nou apa fierbinte, de aceasta data dinspre albul orgininal al pantofului catre partea colorata. Astfel vei accentua efectul ombre pe suprafata perechii de tenesi online ieftini.
Pentru a doua, respectiv a treia culoare, repeta procedeul, spaland mereu pensula si buretele.

La sfarsit lasa perechea de tenisi online ieftini sa se usuce complet, apoi indeparteaza banda adeziva si adauga-le sireturile. Poti cumpara noi sireturi, intr-o culoare complementara. Acum ai o noua pereche de tenisi, unicat, cu un effort minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu