O plita cu inductie va salveaza de cheltuieli mari si reduce riscul de accidente in bucatarie

Nu ar fi bine sa nu mai petrecem asa de mult timp in bucatarie, si sa preparam cele mai gustoase mancaruri fara sa riscam sa le ardem intr-un moment de neatentie? Desigur ca ar fi foarte bine si acest scenariu poate deveni realitate imediat, daca ne cumparam electrocasnice pentru bucatarie gen aragaz sau plite foarte eficiente si moderne. Sigura pentru sanatatea noastra si pentru prepararea mancarii, plita cu inductie este printre cele mai folosite modalitati alternative de gatit rapid si economic.

Avantajele plitei sunt foarte multe, insa ne vom reduce sa le enumeram doar pe cele mai importante. In primul rand, nu exista riscul inhalarii de gaze arse, nu trebuie sa schimbati butelia, daca folositi aragaz cuplat la un astfel de recipient. Apoi, suprafetele vitrate se curata rapid, nu pierdem timp la frecat cu prafuri si creme, se intretin usor, rezista mai mult in timp. Curentul electric e mai stabil decat combustibilul gazos, administrarea temperaturilor se face exclusiv digital, nu se arde mancarea daca nu e supravegheata, poate cel mai util lucru al acestor electrocasnice.

O plita consuma foarte putin curent electric, de pana la doua ori sau trei ori mai putin ca un aragaz pe gaz. Este eliminat si riscul arsurilor produse de metalul incins al oalelor, se lucreaza doar cu oale de inox si materiale feroase care au densitate mare. Incalzirea are loc doar cand suprafata fundului oalei atinge ochiul plitei, asa ca nu exista riscul sa ramaneti cu arsuri grave de la vreo flacara. Puterea calorica a unei plite este mai mare decat cea a aragazului obisnuit, apa sau orice preparat pus la fiert ajunge rapid la temperatura necesara inceperii gatirii.

Nu va speriati de preturile cam piperate pentru ca veti amortiza investitia initiala mai rapid decat credeti - comparati doar factura la gaz de la vechiul aragaz si factura la curent primita de cand aveti plita si veti vedea diferenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu