Cum amenajam bucataria in stilul country

Cand se vorbeste despre country, in mod spontan gandul ne zboara la muzica. Totusi, acest gen reprezinta un stil bine definit in multe domenii, printre care si amenajarile interioare. Este un amestec rustic armonios intre stilul englezesc vechi si emotia calda pe care numai o casa primitoare de la tara o poate proba. Un stil placut care are caracteristica autentica si neoficiala a caselor traite in plina caldura familiala. In acest articol vom vedea impreuna cateva idei si sugestii despre cum putem mobila o bucatarie in stil country.

Mai intai de toate apelati la o firma ce produce mobila la comanda Bucuresti fiind un oras foarte generos din acest punct de vedere, apoi asigurati-va ca aveti la indemana diverse obiecte "old style", borcane si vase (chiar putin ruginite). In ceea ce priveste alegerea mobilelor, lucrurile care nu lipsesc niciodata dintr-o bucatarie country sunt o credenta, un cufar vechi (precum lada de zestre a bunicii), un divan comod imbracat in stofe de culori stinse, totul caracterizat de fantezii si linii florale.

Perdele, huse pentru scaune, manusi pentru cuptor si stergare trebuie sa fie in culori deschise si calde (rosu caramiziu, ruginii, galben ocru, crem, bej etc). Pentru stofe vom alege tesaturi precum canepa, bumbacul rezistent sau inul. Vom evita voalurile, catifeaua sau satinul. Stilul caminului este acela cu caramizile la vedere, imbogatit cu obiecte din teracota si ceramica. In general, usile mobilelor, scaunele, masa, credenta si dulapul cu sertare sunt din lemn deschis la culoare (gorun sau mesteacan), lemn de culoare crem-fildes sau, dimpotriva, lemn foarte inchis (nuc), in functie de stiluri. Mobila care se va evita este cea din cires, mahon sau abanos, deoarece au culori moderne care ar intra in discordanta cu stilul country. Masa de lucru a bucatariei poate fi faiantata sau din lemn lacuit. Credenta poate fi imbracata cu perdelute patrate si poate fi umpluta cu vase si boluri din teracota, cu farfurii din ceramica (posibil culori crem), cesti, diverse recipiente cu condimente si obiecte "antice", precum o masina de macinat cafea, un fier de calcat antic etc.

In fine, esentiale pentru a dona bucatariei voastre acest stil sunt detaliile si accesoriile care trebuie sa fie numeroase si mai ales, la vedere pentru a da impresia de casa locuita, intotdeauna pregatita sa primeasca prieteni si familiari. Lucrurile facute manual tind sa dea senzatia de rustic: borcane, cutii asezate pe rafturi, o vaza pe centrul mesei, cutie pentru paine, panglici, nasturi si cusaturi la vedere vor da un aspect placut si confortabil bucatariei voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu