Cum alegem corect fototapetul pentru camera copiilor?

Spre deosebire de adulti, care sunt plecati mai tot timpul la locul de munca si nu isi petrec prea mult timp in camera lor, copiii stau mai toata ziua in camere, acolo unde isi dezvolta un univers doar al lor. De regula, in camera copiilor e bine sa puneti un fototapet copii decat sa varuiti in culori pastelate, intrucat acesta e mai rezistent, poate fi curatat mai usor si nu exista riscul sa apara condensul sau mucegaiul. In camera copilului nu se vor pune modele de tapet cu motive agresive, personajele si scenele infatitasate de fototapet copii trebuind sa inspire veselie, armonie, calm si bunadispozitie.

Pentru ca mai toata ziua se vor uita la el, tapetul trebuie sa fie doar cu personaje din desene animate sau cu imagini desprinse din universul copilariei, imagini capabile sa le formeze o anumita sensibilitate si un anumit tip de comportament social. Culorile folosite la decorarea camerei copilului trebuie sa fie si ele vesele, sa fie placute si sa nu inspire teama sau alte sentimente urate. Modelul unui fototapet copii trebuie si el ales in functie de varsta, de sex si de modul in care se raporteaza micutul la realitate. Nu vom gasi in camera unui pusti de cinci ani extraterestri si atomi de carbon sau molecule de apa, la fel cum nu vom gasi in camera unei domnisoare in devenire barbati musculosi. In schimb, putem gasi tapet cu personaje feminine sau masculine din desene animate, din carti, ori masini si papusi.

Mai conteaza si textura si cat de rezistent e materialul din care e facut tapetul cu fotografii, intrucat micutii sunt tentati sa deseneze pe pereti sau sa caute sa vada cum e facut, cum functioneaza, daca are ceva special pe undeva. De asemenea, va trebui sa tineti cont si de forma camerei si de posibilitatea compunerii unor imagini panoramice, de modul in care sunt construiti peretii si de cat de bine se poate lipi tapetul pe suprafata lor, daca este suficient de neteda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu