Casatoria complexa

John Humphrey Noyes a format o comunitate utopica in New York numita Oneida Community, in secolul XIX. In aceasta societate omul putea atinge perfectiunea, fiind in perfecta comuniune cu divinitatea. Casatoria complexa a aparut ca o urmare fireasca a legilor nescrise ale religiei care spuneau ca in Rai nu exista casatorie. Fiecare barbat din comunitate era considerat casatorit in mod egal cu orice femeie din grup.

Monogamia si gelozia sexuala erau considerate gresite, iar cei care incercau sa treaca in aceste tabere erau discreditati de intreaga comunitate. Pentru a reduce rata natalitatii si a asigura totusi si placerea pentru femei, Noyes a inventat practica continentei masculine sau angajarea intr-o relatie sexuala fara orgasm masculin. De unde si controlul de sine si mai putini copii nascuti. Fiecare femeie era libera sa accepte sau sa respinga avansurile sexuale ale barbatilor, iar de aici a aparut societate egalitara, unde femeile aveau aceleasi drepturi ca si barbatii, contribuind la succesul economic al societii. Partea proasta era indoctrinarea sexuala. Dupa pubertate, tinerii erau obligati sa se „cupleze” cu alti parteneri mai experimentati si mai mari.

Scopul acestei practici era introducerea tinerilor in tainele sexului atotputernic. Ideea era ca pruncii rezultati din relatiile sexuale repetate si neprotejate sa fie unii superiori, mai buni decat parintii lor. In timp, comunitatea s-a distrus si a disparut dupa ce Noyes a fugit in Canada dupa acuze grave de viol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu