Fereste-te de magazine daca...

Mereu cand mai mergeam cu mama la cumparaturi prin supermarket radea si imi zicea ‘niciodata sa nu mergi la cumparaturi daca ti-e prea foame’. Habar n-am avut, multa vreme, ca are dreptate si ca asta e cea mai proasta idee din lume. In primul rand, probabil cu totii ne pregatim de acasa o lista cu ce trebuie sa cumparam ca sa nu uitam ceva. Dar, sa fim sinceri, cand simti ca o sa lesini de foame si vezi produsele alea de patiserie sau niste fructe zemoase cum parca se uita la tine ademenitor, cum sa nu le iei?

Parca nici nu mai conteaza promisiunea ca luna asta chiar tii de bani si incerci sa-i strangi. Si uite asa te trezesti la casa cu vreo patruzeci de lei in plus fata de cat iti calculasei si cu toate prostiile in cos, de la chipsuri la cine stie ce branza de care n-aveai nevoie ca oricum mai ai si acasa. Cam asa se intampla de obicei. Dar am observat ca e la fel de daunator sa mergi si la shopping cand n-ai mancat nimic in ziua respectiva! Foamea ne face sa fim iritati, nervosi, nerabdatori, si atunci nu mai avem rabdare sa stam sa probam toate bluzele alese sau sa ne gandim serios ce am vrea sa ne cumparam. Si ajungem, a fel ca in cazul cu supermarket-ul, sa ne pacalim singuri si sa alegem ceva care poate nu ne place atat de mult doar ca sa ajungem odata acasa sa mancam ceafa aia de porc nesanatoasa.

La fel e cu plimbatul prin mall-uri, pentru ca sunt magazine de fast-food la fiecare zece metri si, mai ales daca esti la dieta si nu te-ai obisnuit cu noul regim inca, nu te vei simti prea bine. Si daca esti mai slab de inger, clar vei ceda si vei tabara peste un meniu imens de la KFC. Deci morala in acest caz este ca inainte sa plecam din casa e bine sa luam masa si sa ne asiguram ca suntem pregatiti de orice si satui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu