Complicatii

Ion Manole era sofer pe autobuz (de vreo douazaci de ani!), de cind terminase scoala. Se casatorise de tinar si facuse un copil ( nevasta lui fiind obligata sa renunte la servici si sa-i creasca odorul!). Nu mult dupa aceea, cunoscuse (tot pe autobuz) alta femeie si-i facu si acesteia un copil. Intre timp, i se aprinsera calciile dupa o taxatoare, pe care o lasase insarcinata.

Dupa ce-o cunoscuse pe cea de-a doua, apoi pe cea de-a treia femeie, viata lui se complicase serios, punindu-l in situatia sa se imparta in trei, sa se dedubleze (sa minta!), dar si sa le intretina pe toate. Nu-i era usor deloc sa tina pasul cu ele, se simtea permanent hartuit, amenintat, silit sa plateasca tot felul de datorii ori sa fie prezent cind la una cind la alta. Cu toate acestea, reusi ani buni sa le ameteasca pe toate. Toata povestea ar mai fi durat o vreme daca un coleg de-al sau nu i-ar fi spus primei sotii despre celelalte, iar aceasta n-ar fi descoperit tristul adevar. Incercase el s-o dreaga, asa cum facuse de atitea ori, dar femeile nu se mai lasara prostite.

Prima il iertase (era tatal copilului ei!), insa celelalte doua il dadusera in judecata si-i cerusera pensie alimentara ( nefiind dispuse sa-i creasca pe gratis copii !). Manole spasit si dezamagit de cele intimplate, incepuse sa munceasca cite doua schimburi pentru a se achita de toate obligatiile, dar si pentru a le cistiga bunavointa ( cind ii venea lui cheful!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu