Ce inseamna revista presei si cum se face

Revista presei Alba trebuie facuta de persoane care cunosc bine sistemul mass media si lumea jurnalistilor. Aceasta presupune cunoasterea publica­tiilor si a posturilor pentru care activitatea organizatiei prezinta interes (altfel spus, al caror profil include si sfera de activitate a organizatiei) si a jurnalistilor ce lucreaza in acel domeniu (pentru a intelege de ce au anumite initiative); in plus, cel ce face revista presei trebuie sa stie unde si ce sa caute, cum sa identifice informatia credibila, cum sa distinga sursele permanente si fiabile de cele ocazionale si nesigure etc. revista presei devine "un instrument de lucru indispen­sabil pentru conducatorul unei organizatii" deoarece furnizeaza informatii referitoare atat la imaginea organizatiei in exterior, cat si la starea si la evolutia societatii, a unui sector economic de interes, a vietii internationale (in ansamblu sau sub unele aspecte particulare), a unor tendinte din stiinta sau cultura etc.

Totodata, aceste informatii, produse in mod constant, stimuleaza conducerea in luarea unor decizii, reprezentand fie initiative, ce anticipeaza unele evenimente, fie raspunsuri la anumite evolutii ale mediului in care se dezvolta organizatia. Revista presei ia forme multiple si are un ritm de realizare variat, in functie de importanta si de marimea organizatiei, de obiectivele asumate sau de resursele de care ea dispune. Totusi, dincolo de aceasta varietate, exista un element constant: tehnica utilizata pentru producerea revistei presei. Pornind de aici, C. Darroy si colaboratorii sai vin cu urmatoarea clasificare: revista presei realizata prin fotocopiere, revista presei realizata prin sinteza datelor, revista mixta a presei.

Cea din urma presupune foto-copierea celor mai importante articole, la care se adauga scurte comentarii referitoare la celelalte materiale aparute in presa. Activitatea de realizare a revistei presei presupune cercetarea atenta a presei pentru selectarea articolelor, emisiunilor sau secventelor care se refera la propria organizatie, actiunile si evenimentele in care este ea implicata sau alte organizatii a caror activitate o poate afecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu