Cum scrii o carte in 3 luni?

Ai auzit de Gerry Robert? Gerry Robert este un geniu in materie de marketing, promovare (mai mult offline decat online, ce-i drept), si in cadrul unei conferinte, a explicat cum poti sa scrii o carte in doar doua luni. Suna cam ciudat si incredibil pe de-o parte, nu? Si pentru mine a fost la fel, mai ales cand m-am gandit la J.K. Rowling si al ei Harry Potter, de exemplu, care este un roman complex cu o poveste si mai complexa! Si totusi chiar este posibil, iar mecanismul este unul foarte simplu indiferent de tipul de carte pe care vrei sa-l scrii. Sa presupunem, spre exemplu, ca ti-ai propus sa scrii o carte de 300 de pagini. Probabil acum te gandesti ca intr-un an ai termina-o, nu?

Daca imparti numarul 300 la 100, sa zicem, tu trebuie sa scrii doar trei pagini pe zi ca sa termini cartea ta de trei sute de pagini in numai 3 luni. Acum te voi intreba sincer, ti se pare mult sa scrii trei pagini pe zi? Ba dimpotriva! Iar daca iti vei aloca timpul sa scrii patru sau chiar cinci pagini din cartea ta zilnic, vei scurta cu mult timpul realizarii acesteia. Din acest concept eu una am realizat in primul rand ca totul depinde de cum percepem noi o situatie. Numerele mari de obicei vin cu responsabilitati mari si ne pot face chiar si pe cei mai ambitiosi dintre noi sa dam inapoi. In schimb, daca ne trezim dimineata cu gandul ca azi avem de scris 3 amarate de pagini, ni se pare floare la ureche. Acesta este secretul pentru a reusi ce ne propunem si a ne atinge obiectivele intr-un timp mult mai scurt decat ar fi necesar pentru alti oameni si se poate aplica indiferent de ceea ce iti doresti. Vrei sa inveti manualul ala pana in sesiunea care e peste o saptamana? Perfect, calculeaza-ti un numar exact de pagini pe care vrei sa-l inveti zilnic si totul va fi mult mai simplu. De asemenea, insa, este foarte important sa nu te fortezi sau sa faci mai mult decat simti ca iti face placere intr-o zi doar cu gandul ca ai termina mai repede acea activitate.

De multe ori se intampla chair contrariul pentru ca mintea ta isi da seama ca este ceva neplacut. Totul poate fi mai simplu si succesul poate fi atins usor daca stim cateva tehnici simple!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu