Derapaj

 Cuvântul ‘derapaj’ e tot mai folosit de clerul gândirii conforme. La prima vedere pare amuzant (toţi aceşti specialişti în etica patinoarului…). În realitate, lucrurile sunt mai surprinzătoare puţin. Derapajul presupune existenţa unui drum drept, a unei rute a Binelui de la care un nefericit se abate. Nu avem, aici, decât raţiunea de a fi a Inchiziţiei… Să trecem.
       Cuvintele sunt arme. Pot apăra, pot ucide – şi se pot sinucide, de asemenea. Eufemismul nu e decât un cuvânt sinucis, un sens care şi-a retras fiinţa. Ultimele în vogă au aerul că au ieşit din conversaţii de azil: nu mai vorbim de ‘clase’, ca să nu mai vorbim de ‘lupta’ lor – ci de ‘pături’, sau bizarul ‘straturi’; în consecinţă, nicicând nu s-a manifestat o mai violentă dorinţă de diferenţiere socială; nu mai vorbim de naţiune sau ţări, ci de ‘societăţi’; nu mai există bătrâni, ci ‘seniori’; concedierile sunt ‘disponibilizări’, şomerii sunt ‘forţă de muncă liberă’, căderile de bursă sunt ‘fluctuaţii’, războaiele sunt ‘operaţiuni de menţinere a păcii’, amorurile sunt ‘relaţii’; nu mai există, în sfârşit, morţi, ci ‘dispăruţi’.
       Eufemismul nu e doar o interdicţie violentă, pe care o drapezi în politeţe. E mai ales o rană. Or, ca în ‘întoarcerea refulatului’, ceea ce-ţi interzici – sfârşeşti prin a vedea peste tot. Vechii talmudici interziceau pronunţarea numelui lui Dumnezeu, dar vorbeau doar despre el. Burghezii sec. XIX nu vorbeau despre sex, şi-l vedeau pretutindeni (succesul lui Freud). Cu cât un eufemism e mai prezent, cu atât e mai clar o problemă reală şi vie acolo. Vedem agresive diferenţialisme de clasă peste tot în jur; suntem terifiaţi de şomaj, de povara simbolică a unei ţări, de absenţa reală a iubirii, de bătrâneţe, de moarte; zeul îl pomenim cu atât mai mult, multiplicându-i templele, cu cât ne temem mai mult că nu mai credem în el, şi ne percepem singurătatea. Când vrei să afli ce e cu adevărat punct de ruptură într-o societate, întreabă despre eufemismele ei. Despre asta scrie, despre asta scoate cărţi şi fă artă: o să fii totdeauna în real. Dacă vrei să fii pe ‘drumul drept’, poziţionează-te acolo unde el derapează; îmbrăţişează derapajul. N-o să dai greş niciodată.
       (Nu uita să-ţi repeţi, însă, că ăsta e doar începutul.)

Vacante in Bulgaria - mic ghid turistic

In momentul de fata, pe aceste vremuri de criza economica, foarte putine sunt tarile despre care se poate spune ca se afla in continuu progres. Ei bine, Bulgaria se afla printre ele. De ce? Bulgarii au invatat sa isi analizeze tara, resursele, posibilitatile, si sa exploateze acesti factori in cel mai eficient mod cu putiinta. In ultimii ani, guvernul bulgar a investit enorm in turism! Am putea spune ca nu a fost o investitie profitabila? Din contra!
Bulgaria se bucura de un relief extrem de complex, ce reuneste forme diverse precum Campia Dunarii in partea de nord, Campia Traciei amplasata ceva mai la sud, dar si Muntii Balcani care alcatuiesc un lant muntos care strabate tara de la est la vest. Cele doua masive muntoase numite Rila si Pirin, marginesc Muntii Rodopi catre est, iar in muntii Rila, munti ce se regasesc aproape de capitala, se afla cel mai inalt punct al peninsulei Balcanice, Musala, punct ce atinge aproximativ 2.925 m. Iesirea la Marea Neagra este un factor economic important, turismul fiind extrem dezvoltat pe litoralul bulgar.
Clima Bulgariei este dinamica datorita pozitionarii acesteia la intalnirea maselor de aer mediteraneean si continental. Dinamica climei este datorata si muntilor care, evident, au efect de bariera. Precipitatiile ajung la media de 630 mm pe an, si fluctueaza in functie de zona (in munti se poate ajunge si pana la 2.500 mm pe an). Iarna, masele de aer continental aduc mari cantitati de zapada, zona muntoasa fiind un adevarat paradis pentru cei pasionati de ski, snowboarding, etc.
Bulgaria a devenit o destinatie turistica extrem de importanta pe parcursul ultimilor ani, in 2011 fiind plasata in top 10 cele mai bune locati de vacanta! Statiunile sunt printre cele mai ieftine din Europa, iar plajele se bucura de nisip fin, soare arzator si servicii de cea mai inalta calitate. Vizitatorii ce isi petrec timpul pe teritoriul bulgaresc (la ski, pe litoral, ori vizitand importante vestigii) sunt mai mult decat incantati de vacantele achizitionate, dorindu-si negresit sa se mai intoarca.
Plajele au, in general, o latime de 150 de metri si o lungime de 5-6 km. Acestea se bucura de nisip fin, curat, scaldat de o apa calda si calma. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri la o distanta de 100-130 metri de mal.
Indiferent de perioada in care planuiti sa mergeti, cel mai recomandat este sa va interesati din timp. Recomandam serviciul early-booking in special pentru raportul calitate-pret extrem de bun dar si pentru a putea beneficia fix de perioada dorita de dvs. Este important de stiut ca nu toate agentiile turistice ofera reduceri la early-booking, insa acestea pot fi solicitate cu usurinta.
Fiind vorba despre o tara complexa atat din punct de vedere geografic (muntii inalti, campii cu larga deschidere la mare), cat si din punct de vedere istoric, putem afirma fara rezerve ca Bulgaria este o tara ce poate fi vizitata in orice perioada a anului. Totusi, conform turistilor, vara ramane cel mai potrivit anotimp pentru a vizita aceste meleaguri deosebite. Plajele intinse, curate si infierbantate constant de soare sunt animate an de an de zeci de mii de turisti, in general germani, romani si greci. Chiar si asa, in ultimii ani, nu putem spune ca iarna n-ar aduce multi turisti mai ales in cazul in care noile statiuni de ski dotate cu cele mai performante instalatii sunt din ce in ce mai vizitate pe an ce trece.
Orasele adapostesc importante vestigii istorice iar printre cele mai importante destinatii turistice se numara capitala Sofia si orasul medieval Veliko Tarnovo. Statiunea de pe litoral, Nisipurile de Aur, este cea mai cunoscuta statiune din Bulgaria, si este situata la 17 km nord de orasul Varna. Fiind preferata de tinerii din intreaga lume, Albena se afla la 12 km de Balcic si la 30 km de Varna. Stilul arhitectonic este unitar si unic, cu hoteluri situate exact pe plaja orientata spre soare. Statiunea Konstantin si Elena este situata in apropierea Nisipurilor de Aur, iar orasul turistic Obzor de pe litoral este si el foarte cunoscut in randul tuturor celor care viziteaza Bulgaria. Statiunile montane Bansko, Pamporovo si Borovet sunt noi si atrag mii de turisti anual.
Doua judete din sudul Dobrogei de astazi au fost integrate Romaniei timp de 27 de ani, in perioada 1913-1940, an in care Cadrilaterul, inclusiv Balcicul a fost redobandit de Bulgaria. Aici se gaseste complexul arhitectural de la Balcic, la o distanta de 42 km de Varna. Resedinta regala, a fost organizata si decorata dupa gustul reginei Maria, si era resedinta de vara preferata a reginei. Celebra gradina botanica este unicata in Europa Centrala si de Est, mai ales pentru colectia de trandafiri si cactusi.

Urâtele

Urâtele, admit, sunt obligate să fie bune la pat. Să nu fii nici asta e într-adevăr o catastrofă. Dar o frumoasă n-are nimic de făcut, cel mult să aibă un parfum suav. O frumoasă bună la pat mi se pare aproape o monstruozitate, o stupiditate încarnată – şi o insultă; ea nu trebuie, într-adevăr, să facă nimic. Natura a lucrat deja pentru ea. Când tipi prezentabili ies cu urâte, e o explicaţie evidentă că ele îşi dau mai mult interes; sunt obligate să-şi dezvolte însuşiri compensatorii, aşa cum femeile grase au fost nevoite să-şi cultive histrionismul. Dar să-i ceri unei frumoase să fie bună la pat e dublu degradant: mai întâi pentru ea, care e în sine un vis, şi apoi pentru inteligenţa ta proprie, fiindcă e ca şi cum i-ai cere unei tipe foarte înalte să poarte tocuri, pe motivul că nu o poţi zări. Urâtele sunt minunate, însuşirile compensatorii, deopotrivă. Dar nu compari realul cu perfecţiunea: cea la care visezi e tot o frumoasă inaccesibilă, molatică, evanescentă, în carnea căreia te dizolvi pentru totdeauna.

Estul

  Cu cât clientele sunt mai bătrâne, cu atât sunt mai fascinate de pietrele preţioase, de perle şi coliere, de diamante mari, cu montură somptuoasă şi colosal de scumpe: clientela predilectă a bijutierilor e bătrâneţea, ramolismentul. Obiectul acestei ramoliri, al acestei uitări, fiind tocmai faptul că nu mai ai pentru ce să le cumperi. Rezultă un simpatic raţionament circular al posesiunii sau apartenenţei: obiectele îţi aparţin cu atât mai puţin, cu cât dispui de mai mulţi bani pentru a le achiziţiona. E aplicabil, cred, la toate produsele de lux. (Estul e singura parte de lume unde în maşini scumpe chiar poţi vedea tineri; pe Coasta de Azur, spre a lua o destinaţie, automobilul e o paradă gerontocrată, pare un cărucior cu rotile mai sofisticat. De la categoria penthouse-iaht-insulă, însă, lucrurile se precizează limpede şi paradoxul se verifică.)

Ce am inceput sa simt dupa ziua albastra…


Jocuri pentru toti

Desi majoritatea jocurile se adreseaza in special anumitor segmente de piata sunt si jocuri care par a avea fani in randurile tuturor, indiferent de varsta, sex, stil de viata sau venit. Doua dintre cele mai populare  jocuri care reusesc acest lucru sunt jocurile Mario si Angry Birds.
Pe piata gasim foarte multe Jocuri Mario care de care mai atractive catre un anumit segment, dar in final toata lumea pasionata de jocuri video a jucat cel putin odata un joc cu celebrul personaj Mario. Majoritatea jocurilor Mario sunt dedicate consolelor, dar puteti gasi nenumarate jocuri si online sau produse pentru sistemele dedicate smartphone-urilor. Jocuri Mario care au avut un succes greu de egalat din punct de vedere a vanzarilor sunt: Super Mario Bros. din 1985, Mario Kart pentru platforma Wii lansat in 2008, New Super Mario Bros. aflat pe piata din 2006, Super Mario World lansat in 1991 sau Super Mario Land lansat in 1989.
Daca jocurile Mario sunt niste jocuri cu multa istorie in spate, primul joc datand din 1985, Angry Birds este un joc relativ nou, lansat pe piata abia in anul 2009.Angry Birds este in final un joc de strategie in care trebuie sa calculezi si sa masori, atfel incat sa poti aduna cat mai multe puncte, sa eliberezi pasarile sau sa distrugi dusmanii si in final sa cuceresti toate nivelele jocului. Printre jocurile Angry Birds populare gasim : Angry Birds original Rio, Angry Birds Space Online, Angry Birds Seasons, Angry Birds Magic sau Angry Birds Star Wars.
Sunt sigura ca exemplele din ambele jocuri pot continua si chiar daca sustineti ca nu va plac aceste jocuri,  cred ca majoritatea ne-am jucat macar odata un joc Mario sau Angry Birds, fie pentru a face timpul sa treaca mai repede sau de curiozitate. Iar dacanu ati facut-o ar trebui totusi sa le incercati pentru a vedea ce pierdeti.

Evadare la Paris

Exista un moment in care te simti atat de apasat de stresul cotidian, incat te ridici de la birou si o iei incotro vezi cu ochii.

Zis si facut: joi am plecat la Paris. Da, stiu, nu e chiar destinatia la care v-ati fi gandit. Am simtit nevoia sa pun un pic de spatiu intre mine si viata mea de zi cu zi. Si a fost o evadare de mare succes.

Joi seara am aterizat cu gazda mea pariziana intr-un bar linistit de jazz, unde ne-am duelat in cunostintele mele de franceza pana pe la 1 noaptea. Vineri m-am plimbat prin buticuri, m-am lasat impresionata de preturi, am vazut Turnul Eiffel, am explorat Monmartre-ul, am urcat la Sacre Coeur. Desi moarta de oboseala, seara am trecut dintr-un bistro in altul, finalizand cu un orez thailandez la restaurant ingramadit intr-un colt de strada. Sambata am avut parte de un adevarat mic dejun frantuzesc cu baghete, croissant-uri, unt, gem si ceai. Si nu numai atat. Punctul culminant l-a constituit recitalul de pian al lui Francois oferit in compania celei de-a doua cani de ceai verde. Asa ca am pornit cu forte refacute la o noua drumetie prin orasul de pe Sena. Am trecut pe la Notre Dame, prin Village de Saint Antoine, casa lui Victor Hugo si cimitirul Pere Lachaise. Seara am iesit cu o noua amica pe Champs Elysees intre Arcul de Triumf si Place de la Concorde, amuzandu-ne cu cate un crepes cu nutella. Duminica din nou mic dejun si in ciuda ploii interminabile o vizita la Pompidou.

Parisul este un oras atat de special! Poate la fel de special ca si Berlinul dar cu o alura mult mai “chic”, asa ca un domn in varsta cu baston si joben. Mi-a placut sa admir calatorii din metrou, sa le schitez pentru cateva secunde o poveste in spatele unui chip. M-am simtit ca acasa in ipostaza de a acorda indicii altor turisti, care isi stalceau limba intr-o franceza ravasita. In afara de nepolitetea notorie a chelnerilor, nu am nimic de reprosat. M-am adaptat extrem de repede intr-un context pana la urma cumva atat de familiar…

Cum sa lupti cu sarcina toxica

Atunci cand esti insarcinata unul dintre cele mai temute diagnostice este cel de sarcina toxica. Aceasta nu este propriuzis o boala ci un complex de simptome ce pot afecta atat mama cat si fatul. Totusi, la fel ca multe afectiuni din aceasta perioada, si sarcina toxica poate fi combatatuta.
Dupa cum poate sti, cele mai importante simptome in sarcina toxica incud greata de pe parcursul zile si greutatea in asimilarea alimentelor si apei, lucru ce duce la o deshidratare accentuata si la aparitia a mai multe simptome nedorite.
Diagnosticarea sarcinii toxice se face de catre medicul specialist iar primul pas este efectuarea unui set complet de analize care sa evidentieze problemele aparute de la ultima verificare. Se vor preleva probe de sange si urina iar rezultatelor vor veni dupa cateva zile.
Cum la originea oricarei sarcini toxice par sa stea modificarile de natura hormonala, cei mai multi medici vor recomanda in primul rand internarea in spital pentru ca gravida sa fie tinuta intr-un mediu controlat. Aici ea va fi rehidratata iar senzatia de greata va fi tratata pe cale medicamentoasa.
Mai important este insa faptul ca, in ciuda numelui, sarcina toxica nu impune aproape niciodata renuntarea la fat. Pentru mai multe informatii intrati pe http://www.mamicamea.ro/blog/
Nu in ultimul rand, va trebui sa tineti cont de faptul ca aparitia sarcinii toxice nu tine de varsta, de numarul de sarcini duse pana acum la bun sfarsit sau de alti factori similari. De fapt motivele de aparitie a sarcinii toxice sunt relativ necunoscute, lucru ce face din aceasta afectiune o enigma medicala inca nedezlegata.
Deci daca cumva simti o continua senzatie de greata sau daca mancarea si apa pur si simplu nu iti mai priesc, contacteaza-ti medicul curant pentru ca sarcina trebuie sa fie cea mai frumoasa perioada din viata ta si cu siguranta sarcina toxica nu isi are locul acolo.

in amintirea zilelor...

S-a incalzit surprinzator de tare. Asa ca imi petrec mai toate serile pe marginea lacului. Tigara dupa tigara, rememorare de intamplari intamplate intamplator, cu sau fara companie.
Simt ca eman neliniste si dor de duca. Vreau ceva. Si stiu si ce. Insa nu stiu cum. Mai complicat de atat nu se poate. Sau poate ca da…
Toata lumea pleaca. E vremea concediilor. Voi pleca si eu. Departe. Si aproape. Depinde.
Simt nevoia sa pun distanta intre mine si eu-l asta de acum. Imi trebuie niste obiectivitate. Alo, domnu’, poti sa ma ajuti si pe mine? Nu, nu poate. Imi cobor privirea si rascolesc cu calm in geanta dupa o bricheta. N-o gasesc. Asa ca raman cu tigara usor atarnata de buza de jos ca o fraza neterminata.
Of… mai dureaza mult? Uneori ma intreb cat mai pot stationa in ipostaza asta. Hai, fa pasul si treci de impas. Daca vrei, poti. Doamne, cat de patetica pot sa fiu cateodata… Ma pufneste rasul.
Descopar bricheta in buzunarul de la pantaloni si ma bucur ca un copil. Parca ziceai ca te lasi… N-am motivatie suficienta. Rahat…
O sa fie bine. Auzi, lasa prostiile astea, ca nu le crede nimeni. Incotro? Incotro vrei. Nu-ti mai pasa, gata, faci pe indiferenta? Fac ce vreau eu. Deci, fac si ce vrei tu.
Un fum de tigara si o gura de cola sunt perechea perfecta. Cafea? Am inceput sa beau si cafea. Un latte macchiato cu un espresso scurt, va rog. Da, si un pic de sirop, de ce nu? Vanilie? Ah, nu, de ciocolata, mai bine.
Stau asa in aerul inabusitor si incerc sa ma concentrez la cate un gand. Nu prea merge…
Hai, gata, la culcare! O tigara inainte si ma duc… Somn de voie.

Cum am murit azi de zece ori…

… de doua ori de sete, fiindca mi-am uitat ceaiul acasa si mi-a fost lene sa ma duc sa mi-l iau.

… de trei ori de foame, fiindca desi mi-am facut cumparaturile acum doua zile, tot ce am cumparat e useless si frigiderul e practic gol (m-a salvat doamna R., i s-o fi facut mila de mine sa ma vada stand pana dupa ora 20.00 la birou nemancata).

… de doua ori de nervi, fiindca ma scoate din pepeni incompetenta si indiferenta unora (sa se simta cine vrea).

… inca de doua ori de stres, fiindca niciodata nu stiu din cele 10.000 de sarcini pe care sa o rezolv prima, mai ales ca toate sunt (ale naibii!!!) prioritare.

… o data de oboseala, fiindca dupa o zi din asta nu poti decat sa te intinzi in pat si sa speri la o baie fierbinte (ce bine ar fi sa ti-o pregateasca cineva drag), la un film bun si la un somn pufos.

… o data de fericire, fiindca am realizat ce mare noroc am ca “proprietara” a unor prieteni care tin enorm la mine si ma ajuta neconditionat.

Si maine e o noua zi…

Botine :)

Botinele...incaltamintea esentiala a toamnei si de ce nu a iernii. Abia am asteptat acest sezon pentru ele asa ca este timpul sa las pantofi si sandalele deoparte. Cel putin pentru persoanele mici de inaltime ca mine acest tip de cizma este ideala. Ma face sa arat un pic mai inalta si nu imi ajunge tocmai pana la genuchi :).

Ce imi mai place la botine?!... totul! Imi plac botinele cu toc sau fara toc, colorate sau nu, cu fundite , cu siret, inchise in fata, tip country sau army... ce sa mai... doar bani si loc in dressing sa am.
Lucrul care ma incanta cel mai mult la ele este ca sunt foarte practice, mai ales cele cu toc, pe care le poti purta ata la fusta cat si la patalon si spre deosebire de cizme nu se vad sub pantalon.Iar daca ar fi sa aleg intre ele si, as alege in mod sigur botinele, atat pentru confortul sporit pe care il am cand sunt incaltata cu ele cat si datorita riscurilor mai reduse de a face bataturi.
Si pentru ca mereu avem o preferinta, preferatele mele sunt totusi botinele cu toc mic si aspect girlish sau cele tip country. De fiecare data ca vad o pereche de botine care corespunde semnalmentelor de mai sus nu pot rezista tentatiei de a mi le imagina cu o pereche de jeans si a le cumpara, si cred ca multe femei au aceeasi problema ca si mine.

Din punctul meu de vedere problema cu botinele este ca trebuiesc potrivite cu grija la restul outfit-ului pentru ca sunt destul de pretentioase, avand tendinta de a taia corpul si nu toate modelele se potrivesc tuturor conformatilor.
In final depinde de fiecare sa gaseasca timpul de botina care i se potriveste, si in care sa se simta comod in primul rand.  Voi pe care le preferati?

să fii născut de 1 aprilie

E semn de noroc! Orice ti se intampla, poti sa dai vina pe viata! Care te considera o pacaleala (proasta ).
Daca as fi nascut pe 1 aprilie m’as fi intrebat cum am fost conceput. La un spectacol de stand up comedy? Sau dintr’un mic accident?. Mama dupa ce a facut testul de sarcina: “parca ziceai ca ai folosit prezervativ…”. Tata: “te-am pacalit“.
Ce fain tre sa fie sa ai prieteni nascuti de 1 aprilie. Le promiti marea cu sarea, si cand vine ziua lor, le aduci ce tocmai ai gasit la superpromotie in supermagazinul “toate la 3.99 lei”. El: “credeam ca’mi cumperi un aparat de ras…”. Tu: “te’am pacalit“. N’are cum sa se supere…
Dar poa sa fie si invers… “Dau parti de ziua mea… in Bamboo… batura cata vreti…” si dupa ce consuma lumea ca si cand ar fi pe gratis, le spui cuvintele magice “v’am pacalit!, cei care n’aveti bani, o puteti inlocui pe femeia de servici… si asa e batrana saraca si si’ar lua concediu cativa ani”

Avantajele infiintarii unui salon de epilare SPL

Constanta, prin definitie, este un oras cunoscut mai mult pentru activitatile portuare. Fiind cel mai mare oras-port al Romaniei, acest oras a cunoscut o dezvoltare economica si demografica extrem de mare, in mare parte datorita traficului intens, precum si pozitionarii sale strategice, in imediata apropiere a principalelor statiuni de pe litoral.

Fiind un loc propice pentru dezvoltarea afacerilor, foarte multi antreprenori romani – si nu numai – si-au deschis diferite societati, avand ca obiectiv principal de la transporturi de containere si paza navala, pana la saloane de epilare definitiva SPL.

In prezent, municipiul Constanta gazduieste circa 310,000 de locuitori – conform recensamantului din 2002. Din acestia, 48% sunt barbati si 52% sunt femei. Astfel, bazandu-ne pe statistica aceasta, nu e de mirare ca numarul companiilor/firmelor care au ca obiect de activitate vanzarea unor produse strict feminine, sau ale caror servicii vizeaza in principal sexul feminine, este cu mult mai mare fata de cele care ofera servicii/produse generale.

Cel mai la indemana exemplu e cel al saloanelor care ofera servicii de epilare SPL in Constanta. Pe langa faptul ca numarul clientelor posibile este extrem de mare, in timpul sezonului estival, cererea pentru astfel de servicii se dubleaza, in mare parte datorita numarului de turisti/muncitori sezonieri care ajung pe litoralul romanesc.

Un alt avantaj care face sa renteze infiintarea unui salon de epilare definitiva Constanta e faptul ca promovarea pe Internet se face destul de usor. O singura cautare dupa termenii importanti de pe nisa arata ca exista un singur concurent serios, restul fiind doar articole postate pe site-uri de nisa – cu autoritate mai mare. E o oportunitate ieftina si usoara de a promova acest tip de afacere, lucru care poate asigura pe termen lung un numar destul de mare de potentiali clienti.