Vacante in Bulgaria - mic ghid turistic

In momentul de fata, pe aceste vremuri de criza economica, foarte putine sunt tarile despre care se poate spune ca se afla in continuu progres. Ei bine, Bulgaria se afla printre ele. De ce? Bulgarii au invatat sa isi analizeze tara, resursele, posibilitatile, si sa exploateze acesti factori in cel mai eficient mod cu putiinta. In ultimii ani, guvernul bulgar a investit enorm in turism! Am putea spune ca nu a fost o investitie profitabila? Din contra!
Bulgaria se bucura de un relief extrem de complex, ce reuneste forme diverse precum Campia Dunarii in partea de nord, Campia Traciei amplasata ceva mai la sud, dar si Muntii Balcani care alcatuiesc un lant muntos care strabate tara de la est la vest. Cele doua masive muntoase numite Rila si Pirin, marginesc Muntii Rodopi catre est, iar in muntii Rila, munti ce se regasesc aproape de capitala, se afla cel mai inalt punct al peninsulei Balcanice, Musala, punct ce atinge aproximativ 2.925 m. Iesirea la Marea Neagra este un factor economic important, turismul fiind extrem dezvoltat pe litoralul bulgar.
Clima Bulgariei este dinamica datorita pozitionarii acesteia la intalnirea maselor de aer mediteraneean si continental. Dinamica climei este datorata si muntilor care, evident, au efect de bariera. Precipitatiile ajung la media de 630 mm pe an, si fluctueaza in functie de zona (in munti se poate ajunge si pana la 2.500 mm pe an). Iarna, masele de aer continental aduc mari cantitati de zapada, zona muntoasa fiind un adevarat paradis pentru cei pasionati de ski, snowboarding, etc.
Bulgaria a devenit o destinatie turistica extrem de importanta pe parcursul ultimilor ani, in 2011 fiind plasata in top 10 cele mai bune locati de vacanta! Statiunile sunt printre cele mai ieftine din Europa, iar plajele se bucura de nisip fin, soare arzator si servicii de cea mai inalta calitate. Vizitatorii ce isi petrec timpul pe teritoriul bulgaresc (la ski, pe litoral, ori vizitand importante vestigii) sunt mai mult decat incantati de vacantele achizitionate, dorindu-si negresit sa se mai intoarca.
Plajele au, in general, o latime de 150 de metri si o lungime de 5-6 km. Acestea se bucura de nisip fin, curat, scaldat de o apa calda si calma. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri la o distanta de 100-130 metri de mal.
Indiferent de perioada in care planuiti sa mergeti, cel mai recomandat este sa va interesati din timp. Recomandam serviciul early-booking in special pentru raportul calitate-pret extrem de bun dar si pentru a putea beneficia fix de perioada dorita de dvs. Este important de stiut ca nu toate agentiile turistice ofera reduceri la early-booking, insa acestea pot fi solicitate cu usurinta.
Fiind vorba despre o tara complexa atat din punct de vedere geografic (muntii inalti, campii cu larga deschidere la mare), cat si din punct de vedere istoric, putem afirma fara rezerve ca Bulgaria este o tara ce poate fi vizitata in orice perioada a anului. Totusi, conform turistilor, vara ramane cel mai potrivit anotimp pentru a vizita aceste meleaguri deosebite. Plajele intinse, curate si infierbantate constant de soare sunt animate an de an de zeci de mii de turisti, in general germani, romani si greci. Chiar si asa, in ultimii ani, nu putem spune ca iarna n-ar aduce multi turisti mai ales in cazul in care noile statiuni de ski dotate cu cele mai performante instalatii sunt din ce in ce mai vizitate pe an ce trece.
Orasele adapostesc importante vestigii istorice iar printre cele mai importante destinatii turistice se numara capitala Sofia si orasul medieval Veliko Tarnovo. Statiunea de pe litoral, Nisipurile de Aur, este cea mai cunoscuta statiune din Bulgaria, si este situata la 17 km nord de orasul Varna. Fiind preferata de tinerii din intreaga lume, Albena se afla la 12 km de Balcic si la 30 km de Varna. Stilul arhitectonic este unitar si unic, cu hoteluri situate exact pe plaja orientata spre soare. Statiunea Konstantin si Elena este situata in apropierea Nisipurilor de Aur, iar orasul turistic Obzor de pe litoral este si el foarte cunoscut in randul tuturor celor care viziteaza Bulgaria. Statiunile montane Bansko, Pamporovo si Borovet sunt noi si atrag mii de turisti anual.
Doua judete din sudul Dobrogei de astazi au fost integrate Romaniei timp de 27 de ani, in perioada 1913-1940, an in care Cadrilaterul, inclusiv Balcicul a fost redobandit de Bulgaria. Aici se gaseste complexul arhitectural de la Balcic, la o distanta de 42 km de Varna. Resedinta regala, a fost organizata si decorata dupa gustul reginei Maria, si era resedinta de vara preferata a reginei. Celebra gradina botanica este unicata in Europa Centrala si de Est, mai ales pentru colectia de trandafiri si cactusi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu