Cum sa lupti cu sarcina toxica

Atunci cand esti insarcinata unul dintre cele mai temute diagnostice este cel de sarcina toxica. Aceasta nu este propriuzis o boala ci un complex de simptome ce pot afecta atat mama cat si fatul. Totusi, la fel ca multe afectiuni din aceasta perioada, si sarcina toxica poate fi combatatuta.
Dupa cum poate sti, cele mai importante simptome in sarcina toxica incud greata de pe parcursul zile si greutatea in asimilarea alimentelor si apei, lucru ce duce la o deshidratare accentuata si la aparitia a mai multe simptome nedorite.
Diagnosticarea sarcinii toxice se face de catre medicul specialist iar primul pas este efectuarea unui set complet de analize care sa evidentieze problemele aparute de la ultima verificare. Se vor preleva probe de sange si urina iar rezultatelor vor veni dupa cateva zile.
Cum la originea oricarei sarcini toxice par sa stea modificarile de natura hormonala, cei mai multi medici vor recomanda in primul rand internarea in spital pentru ca gravida sa fie tinuta intr-un mediu controlat. Aici ea va fi rehidratata iar senzatia de greata va fi tratata pe cale medicamentoasa.
Mai important este insa faptul ca, in ciuda numelui, sarcina toxica nu impune aproape niciodata renuntarea la fat. Pentru mai multe informatii intrati pe http://www.mamicamea.ro/blog/
Nu in ultimul rand, va trebui sa tineti cont de faptul ca aparitia sarcinii toxice nu tine de varsta, de numarul de sarcini duse pana acum la bun sfarsit sau de alti factori similari. De fapt motivele de aparitie a sarcinii toxice sunt relativ necunoscute, lucru ce face din aceasta afectiune o enigma medicala inca nedezlegata.
Deci daca cumva simti o continua senzatie de greata sau daca mancarea si apa pur si simplu nu iti mai priesc, contacteaza-ti medicul curant pentru ca sarcina trebuie sa fie cea mai frumoasa perioada din viata ta si cu siguranta sarcina toxica nu isi are locul acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu