Despre cum experimentez raceala de vreo cateva saptamani incoace

De multe ori raceala este primul stagiu al altor boli si ne indica faptul ca sistemul defensiv al corpului a fost strapuns. In general raceala este o afectiune cu acumulari de mucus, frisoane, dureri de cap, febra medie, stranuturi si alte simptome de genul, de regula usoare. Cauzele includ expunerea la vreme rece, vant rece, umezeala sau mancare formatoare de mucus. Uleiurile esentiale stimuleaza raspunsul natural al sistemului imunitar din corp prin proprietatile lor antivirale si pot ajuta corpul sa "invinga boala. Inhalatia, picaturile nazale, gargara, difuziile in camera, baile si picaturile luate pe cale interna in bauturi (nu in mancare), sunt recomandate.

Mai este un tip de raceala care, in general, vine eu o tuse uscata si putine expectoratii. Sunt tipice durerilc in piept, inima sau cap. Gura este uscata, va avea raguseala, nervozitate, anxietate sau insomnie. Sunt indicate urmatoarele uleiuri esentiale: ghimbir, camfor, scortisoara, anason, lamaie, rosewood, angelica, busuioc, eucalipt. Si mai avem inca un tip de raceala care include expectoratii cu flegma de culoare galbe-na, uneori cu sange. Va avea senzatii de usturime in gat si piept, febra, si uscaciune a gurii (unde va simti un gust amar sau intepator). Urmatoarele uleiuri esentiale sunt recomandate : musetel, coriandru, lime, izma, santal, coada soricelului. Si inca un tip de raceala care se manifesta cu expectoratii cu mucus dens si o tuse neregulata, aversiune fata de mancare, senzatie de greutate, gust dulce in gura cu salivatie abundenta si greata. "Pacientul se va plangr de frig si va avea plamanii plini cu flegma." mai scrie in unele carti insa sincer eu ma las pagubas. Se mai zice ca sunt indicate urmatoarele uleiuri esentiale: husuioc, cuisoare, niaouli, isop, rozmarin, salvie.

La drept vorbind nici nu ma prea ingrijesc insa de ceva vreme experimentez toate tipurile de raceala posibile si nu ma stiu zau ce sa fac, am luat de toate, am urmat de toate, am facut de toate si nimic. Motiv pentur care sincer am si inceput sa cred in tot felul de alte nebunii naturiste care - se spune - ca dau in timp - foarte bune rezultate. Acum exista doua incercari - fie ma declar un luptator invins in razboiul greu cu raceala, fie ma dau bine pe langa leacurile babesti, asa cum le mai zicem noi si ma fac una cu pamantul si cu natura pana ma tratez mai bine. . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu