10 motive pentru care trebuie sa o iei razna vara

Desi vara a trecut, deja parca mi-e dor de ea, ca vremea asta nasoala, nu se mai da plecata, sa faca macar mai repede loc iernii, pentru ca apoi sa vina primavara in graba - imi place sa ma gandesc inca la vara. Pentru ca vara este anotimpul in care chiar poti sa o iei razna si anotimpul in care ai dreptul sa o iei razna. Desi acum nu mai avem la dispozitie nici macar cea mai mica urma de raza de soare, trebuie sa ne resemnam si sa ne stabilizam din punct de vedere psihic si sa lasam balta aventurile si iubirile din anotimpul cald.

Totusi, vara ai cel putin 10 motive pentru care poti sa o iei razna iar daca esti inca la liceu (desigur nu in ultimul an, caci vara ta inseamna bac si admitere la facultate - asta daca esti un o cu capu pe umeri) atunci iata pe ce te poti baza: vara poti sa mergi cu prietenii in vacanta si sa petreci cat mai mult timp departe de casa, poti sa o iei razna fara bani, fara prea multe pretentii un motiv important pentru care trebuie sa o iei razna este ca vara e anotimpul cel ma frumos in care te poti indragosti, in care poti cunoaste adevarata iubire vara ai sansa sa fii frumos, mai vesel, mai energic - prin urmare - de ce sa nu o iei razna?! vara - zilele sunt mai lungi, asadar ai mai multe variante la dispozitie, variante de a lenevi, pentru ca n-ai bani, variante de a te distra, pentru ca esti tanar daca ai ramas pe vara la vreun obiect si nu vrei sa iti iei mintile cu asta, atunci mai bine o lasi balta si o iei razna cu invatatul daca parintii nu te lasa sa mergi in vacanta cu mai multi prieteni pe motiv ca nu ai varsta necesara atunci vara e cu siguranta momentul in care sa o iei razna si sa fugi de acasa. Asta pentru ca e cald afara si daca dormi pe strazi sau pe plaja in Vama Veche, nu risti sa racesti sau sa mori de frig. vara ai un motiv foarte bun sa o iei razna si acesta este: nimeni altul nu iti va aduce vara inapoi si nici macar o clipa din ea, asa ca trebuie sa profiti de fiecare din plin un alt motiv pentru care sa o iei razna este faptul ca vara gasesti tot felul de lururi de facut, de mancat, de imbracat etc.

Numai sa fii nebun ca sa te plictisesti. oricat demult ti-ai dori, viata nu este vesnica si cu siguranta nici tineretea nu este infinita. vara trebuie sa o iei razna pentru ca toate acestea, oricat de limitate ar fi ele, par sa fie interminabile pe timp de vara, noptile sunt lungi, parfumate si pline de dichis. finalmente, un motiv serios pentru care trebuie sa o iei razna vara este ca nimeni nu va sti asta. Ce se intampla in vara ramane in vara si desigur ca ai destule de facut in acest sens. Daca ramai acasa cu parintii sau mergi la bunici si stai cateva saptamani, poti sa iti faci de cap. Peste tot se aduna oameni, adolescenti de varsta ta si cu siguranta acei oameni iti vor oferi cele mai frumoase clipe.

Motive poti cauta foarte multe ca sa o iei razna vara. Pretexte si mai multe, iar daca ai cumva impresia ca vara trebuie sa fii nebun ca sa te distrezi, gandeste-te la varietatea lumii, a planetei si vei descoperi o infinitate de activitati care iti vor face mult mai mult bine decat o simpla stare de “razna”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu