Fir intins!

Uneori, cea mai buna metoda pentru a uita de stresul cotidian este retragerea intr-un loc cat mai linistit, de aceea un numar mare de barbati isi gasesc linistea la pescuit. Astfel, acestia isi satisfac si placerea de a vana, procurandu-si singur cina, ceea ce reflecta un sentiment placut pentru un om, si mai ales pentru un barbat, si totodata gaseste si o tactica de evadere din rutina zilnica si anevoioasa din timpul serviciului.

Pescuitul nu include niciun fel de munca grea sau ceva de acest gen; din contra, singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa astepti ca pestele sa se agate in carligul de pescuit. Pescuitul este una dintre cele mai vechi intrebuintari pe care un barbat le-a avut. Totodata este o activitate regasita in izvoarele istorice, in cartile religioase. De exemplu unii dintre apostoli erau pescari de profesie. Este astfel remarcat faptul ca un obicei ce are pe putin 2000 de ani s-a pastrat si pana in ziua de astazi, cu toate principiile sale. Mai mult decat atat, multe dintre proprietatile pe care pestele le are sunt benefice organismului uman, deci si consumul de carne de peste este recomandat. In special a celei care contine Omega-3, aceasta fiind o grasime a unor pesti ce are o multime de proprietati. Se presupune ca are un efect propice asupra sistemului nervos in primul rand, apoi ca are si aspecte foarte bune in cazul tratari.

Pe de alta parte, pescuitul este o activitate ce necesita si o nota de profesionalism, dar acesta se invata, neexistand decat nevoia de dexteritate si pana la urma noroc, fiindca degeaba stii sa pescuiesti daca nu ai ce. Nu trebuie decat sa achizitionati echipamentele necesare dintr-un magazin de pescuit (unde gasim echipamente, articole si accesorii, necesare practicarii acestui hobby-sport) Revenind, tehnicile de pescuit se invata cu timpul, probabil cel mai bine de la ceilalti pescari care au invatat si ei de la altii si din propria experienta anumite lucruri, cum ar fi care pesti se pot pescui in ape mai reci, mai calde, mai adanci, mai sarate, in rauri; care momeala trebuie folosita pentru a prinde diferiti pesti, care momeala este cel mai bine sa fie achizitonata, deoarece bineinteles si-n acest domeniu exista produse de proasta calitate. Un pescar experimentat va cunoaste astfel firmele bune, momelile bune si tipurile de pesti care trag la acele momeli. Mai mult decat atat, pescarii pot invata cu timpul cum sa-si prepare propria momeala, combinand de exemplu toate momelile pe care le cunoaste pentru un anumit peste, asa incat fiind toate combinate sa aiba sanse intr-un procent mai mare de a prinde acel tip de peste. Pescarii mai sunt atenti in special la firele de pescuit pe care acestia la folosesc, existand si aici fire de buna sau proasta calitate.

Un pescar experimentat de altfel stie sa prinda un peste si cu un fir mai elastic (cu cat firul este mai elastic, cu atat pescuitul devine mai anevoios datorita in special faptului ca elasticitate nu va permite actionarea asupra carligului cu o forta la fel de mare in momentul agatarii pestelui in carlig.) si stie sa isi aleaga exact tipul de fir de care are nevoie. Una peste alta, un pescar experimentat are si nevoie de timp pentru a invata toate trucurile pe care le va cunoaste mai tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu