Atractii turistice pe care era sa le pierdem

Golden Gate Bridge si vanturile puternice. La aniversarea a 50 de ani de la construirea Golden Gate Bridge, 300.000 de oameni au marsaluit pe pod. Din cauza vantului puternic, oamenilor li s-a facut rau de la pendularea podului si miscarile bruste, exact ca pe un vas. Construirea sa a omorat 911 muncitori insa stabilitatea a fost o problema mult timp. In 1951, cand vantul a atins in zona sa 113 kilometri pe ora, podul a fost inchis circulatiei, pentru ca se balansa ca o pana de pasare aflata in cadere spre pamant. Pendularea e asa puternica cand vantul sufla tare ca podul iti da impresia ca se indoaie din parti. Podul risca sa faca multe victime daca traficul va ramane asa de aglomerat si autoritatile nu fac ceva sa nu se mai miste podul.

Turnul inclinat din Pisa si ordinele de razboi. Multe monumente si opere de alta nu mai exista astazi pentru ca au fost distruse sau inlocuite in timpul razboaielor. In al Doilea Razboi Mondial, dintr-un ordin dat de Sergent Leon Weckstein, Turnul din Pisa era sa nu mai existe. In disperarea trupelor de a-i anihila pe nazisti in Pisa, s-a dat ordin sa se darame toate cladirile pe care puteau sta lunetistii. Pana la urma, turnul nu a fost daramat complet iar trupele s-au retras sub amenintarea nazista. Astazi, turnul e mereu „corectat” sa nu se prabuseasca cu totul, insa nu se stie cat va mai rezista pana va deveni istorie.

Kremlinul si explozia. Cea mai importanta atractie turistica ruseasca, Kremlinul este resedinta presedintilor rusi, insemnand „orasul” in traducere libera. Marcand locul unde a fost fondata Moscova in secolul XI, Kremlinul este protejat de un zid fortificat si a fost centrul lucrarilor in drumul spre construirea completa a capitalei Rusiei. In 1812, Kremlinul a fost capturat de catre Napoleon, si a devenit resedinta sa pana la retragerea francezilor. La plecarea sa, Napoleon a ordonat ca monumentul istoric sa fie aruncat in aer. Planul sau a fost un esec din cauza ploii puternice care a stins fitilele si oamenilor care au gasit si au aruncat explozibilii. Totusi cinci explozii au distrus mare parte din cladire. Toate geamurile au sarit cu totul din locul lor, la fel si giurgiuvelele vecine. Cu toate ca a fost avariata in proportie de 50%, cladirea a fost consolidata si refacuta. Zeci de ani a durat refacerea ei, dar astazi Kremlinul este un simbol al puterii si rezistentei in timp de care rusii sunt foarte mandri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu