Schimbati-va anvelopele la timp si evitati amenzi si accidente nedorite

Fiind singura zona de contact cu suprafata carosabilului, anvelopele trebuie ingrijite si schimbare cu regularitate pentru un plus de siguranta la volan. Tot aceste anvelope suporta conditiile de rulare pe carosabil ale masinii si interactioneaza direct si suporta conditiile intalnite la nivelul carosabilului – gheata, zapada, umezeala, denivelari. Siguranta autovehiculului depinde si de cat de bine rezista cauciucurile la franare, in viraje, in functie de variate conditii meteo, de aceea ideal este ca toate cele patru anvelope sa fie compatibile cu masina.

Compatibilitatea anvelopelor cu vehiculul pe care urmeaza a fi montate se stabileste prin compararea indicilor de pe anvelope cu cei recomandati de firma producatoare raportat la tipul si modelul vehiculului. O importanta maxima o are in primul rand profilul caii de rulare, reglementat prin lege la valoarea de 1.6 mm. Adancimea mai mica decat valoarea recomandata duce la scaderea semnificativa a sigurantei autovehicului si creste riscul unei amenzi si al primirii punctelor de penalizare rutiera. De aceea, inainte de antingerea nivelului de adancime minim legal trebuie inlocuite fiecare dintre anvelope. Insa cum descoperiti daca adancimea caii de rulare e optima? Indicatorii de uzura TWI sunt cei care va spun daca adancimea este buna sau nu. Ei sunt nervuri aflate in canalul longitudinal principal si ajung la acelasi nivel cu profilul caii de rulare cand nivelul minim de 1.6 mm este atins. Si pentru ca tot se apropie anotimpul rece, marii producatori s-au pregatit cu anvelope de iarna speciale, cu indicatori de uzura suplimentari pentru adancimi mai mici de 4 mm.

Riscul anvelopelor uzate se reflecta in cel de acvaplanare si franarea defectuoasa, indiferent ce fel de anvelopa avem montate pe masina. Ca sa nu va prinda iarna neechipati, puteti alege ce anvelope doriti din oferta bogata a anvelopejantealiaj.ro, magazinul online de anvelope care vinde atat anvelope de iarna, vara, comerciale, moto, all-season, agricole, pentru 4X4, pentru camioane sau industriale, dar si jante din aliaj sau tabla. Nokian, Pirelli, Michelin Continental sau Goodyear, Dunlop si Fulda sunt doar cateva marci de renume pe care le puteti incerca cumparand anvelopele de calitate de la anvelopejantealiaj.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu