Atractii turistice pe care era sa le pierdem

Monumentul Washington. Cutremurul. Monumentul Washington era sa fie o amintire neplacuta inca dinainte de a se incepe construirea sa. Intr-o perioada in care americanii aveau probleme financiare, Washingtonul si-a pus in cap sa faca un monument masiv care sa aminteasca de eforturile facute. 75 de ani a durat pana cand cineva a fost de acord cu inceperea lucrarilor care, ulterior aveau sa fie abandonate. Pana la urma a fost construit un monument mai ieftin care, in 2011, era sa dispara. Din cauza unui cutremur de 5.8 grade pe scara Richter, structura constructiei a fost la un pas sa cedeze, asa ca vizitarea monumentului a fost interzisa. Stricaciunile au fost atat in interior, cat si in exterior, asa ca reparatiile au durat ceva timp.

La 130 de ani ai sai, Monumentul Washington nu era facut pentru a rezista cutremurelor. Pe viitor, alt cutremur mai puternic ar putea narui aceasta atractie turistica remarcabila. Tornada de la Casa Alba. Istoricii isi amintesc ca actuala Casa Alba a americanilor este doar o particica din ce era odata somptuoasa cladire, care a fost incendiata, zdruncinata, daramata chiar. Cand soldatii britanici au invadat Washingtonul, toti locuitorii Casei Albe au fost dati afara, iar Capitoliul si Casa Alba au fost incendiate bine. Pe cand Washingtonul parea pierdut in fata atacurilor deosebite ale britanicilor, natura a salvat situatia. O tornada puternica a lovit Washingtonul, a plouat cu galeata, tone de apa au invadat orasul, au stins focurile si au decimat fortele britanice, multi soldati murind luati de vant sau inecati.

Arma britanica si-a luat talpasita si nici ca s-a mai intors vreodata. Trei tornade au aparat Washingtonul de la distrugerea totala. A fost un fenomen straniu avand in vedere ca in 200 de ani doar sapte tornade puternice ating pamantul in acea zona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu