Un razboi castigat

In situatia in care un copil trebuie sa poarte ochelari, cei din jurul lui trebuie sa fie foarte atenti si nu este tocmai un lucru placut. Cei mici isi doresc sa fie la fel ca ceilalti si sa se integreze in grup. Faptul ca trebuie sa poarte ochelari,in conceptia lui il va face sa para un ciudat. De cand afla vestea cea rea, cei mici isi imagineaza cum toti rad de ei si il evita.

Ca parinti, trebuie sa gasim rapid solutii din care sa ne scoatem prichindeii; ei nu sa considere acest lucru ca o povara, ci ei sa fie eroi, atunci cand poarta ochelari.
Pede alta parte, problema se intensifica din cauza spiritului de observatie al copiilor. Se intampla ca prichindeii sa observe ca majoritatea persoanelor care poarta ochelari sunt bunicii.

Solutia pentru a castiga acest razboi al ochelarilor impotriin beneficiul copiilor este sa ii santajam cu diferite activitati de care nu se pot desparti.
Daca am alege sa nu ii lasam sa isi faca temele daca nu poarta ochelarii, rezultatul este evident. Nimanui nu ii place sa faca teme. Mai ales la varsta in care visezi numai sa te joci si sa alergi cat te tin picioarele.
Insa daca alegem varianta in care le spunem prichindeilor ca nu mai au voie cu tableta pana in momentul in care vor purta ochelarii, s-ar putea sa avem rezultate exceptionale.

Probabil cea mai grea meserie este cea de parinte, pentru ca cere multa creativitate si voie buna, o atentie sporita si dorinta de a te juca continuu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu