Care este legatura dintre cancerul de piele si ceaiul verde?

Unele dintre cele mai promitatoare cercetari in domeniul cancerului care se desfasoara in zilele noastre implica utilizarea de ceai verde si capacitatea sa de a preveni cancerul si chiar tratamentul cancerului la pacientii care au fost deja diagnosticati cu aceasta boala.

De-a lungul ultimilor ani, oamenii de stiinta au invatat foarte multe despre importanta unei diete bogate in anti-oxidanti. Anti-oxidantii sunt un instrument puternic in incetinirea procesului de imbatranire si prevenirea bolilor. Ei sunt chiar mai importanti dec?t numarul de alimentele procesate pe care le consumam. Deci, e sigur ca toata lumea trebuie sa consume un nivel ridicat de anti-oxidanti, ca parte din dieta zilnica.

Fructele si legumele proaspete sunt bogate in anti-oxidanti, dar la fel este si ciocolata neagra, cafeaua si ceaiul verde. Dar, de interes special sunt anti-oxidantii din ceaiul verde. In tarile asiatice se consuma o cantitate mare de ceai verde, utilizandu-se proprietatile acestuia de vindecare de secole. Astfel, se intampla ca au o incidenta mult mai mica de cancer si boli de inima.

Oamenii de stiinta cerceteaza modalitati de a preveni si trata cancerul de piele, iar acelea care implica utilizarea ceaiului verde sunt promitatoare. Un studiu special raportat o anumite societati de Medicina Alternativa a prezentat rezultate excelente in prevenirea cancerului de piele experimentat pe soareci, atat in ceea ce priveste ceaiul verde aplicat pe piele, cat si cel folosit pe cale orala. Studiul a constatat ca ceaiul verde aplicat local pare a curata si distruge celulele pielii care sunt susceptibile de a deveni canceroase inainte ca acesta sa poata evolua.

Ceaiul verde, fie administrat pe cale orala sau aplicat local, a incetinit dezvoltarea cancerului la soareci. In plus, ceaiul verde administrat pe cale orala parea a provoca unele regresii ale cancerului de piele deja existent. Desigur, aceste rezultate sunt foarte promitatoare. Acest studiu este un bun indicator al modului in care ceaiul verde ar putea sa functioneze la om. In plus, aceste studii sprijina alte constatari care care indica faptul ca consumul de ceai verde este eficient in prevenirea si tratarea multor forme de cancer.

Concluzia acestui studiu este ca oamenii ar putea beneficia enorm doar din simpla aplicare a ceaiului verde pe piele. Adaosul de ceai verde in produsele de protectie solara, in lotiunile si cremele hidratante, ar putea avea un efect dramatic asupra numarului de persoane diagnosticate cu cancer de piele in fiecare an. Si, chiar si pentru cei deja diagnosticati cu cancer de piele, ceaiul verde aplicat pe piele s-ar putea dovedi a fi un tratament eficace pentru a distruge celulele canceroase, sau cel putin pentru a incetini progresia lor.

Totusi, este bine sa nu ne incredem direct in orice studiu facut de cercetatori, intrucat e posibil ca ceea ce functioneaza pentru altii sa nu iti fie benefic tie. Ramane sa consulti un medic dermatolog si sa primesti un tratament profesionist. Iti recomand sa mergi la Doamna Profesor Doctor Olga Simionescu, o femeie foarte de treaba si un doctor specialist de incredere. O gasesti in Bucuresti, la clinica Top-Derm Uni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu