Bucatariile albe, eleganta si rafinament

Felul in care arata o bucatarie conteaza foarte mult. O bucatarie curata, aerisita, eleganta, moderna si practica este ceea ce cauta oricine, mai ales ca in bucatarie petrecem marea majoritate a timpului.

Daca iti doresti o bucatarie moderna, atunci poti alege din zecile de modele de bucatarii albe. Albul da impresia de spatiu, curat, elegant si, nu in ultimul rand, de luminozitate.

Mobilierul alb de bucatarie este, din nou, apreciat de specialistii in design interior, care considera ca bucatariile albe pot fi o alegere inspirata, atat pentru spatiile mari, cat si pentru cele mici. Desi multi proprietari sunt reticenti cand vine vorba de alegerea unei bucatarii albe, specialistii nu inteleg aceasta retinere, pentru ca mobilierul alb este cel mai elegant si cel mai usor de intretinut. Iata cateva aspecte pentru care proprietarii sunt retinuti cand vine vorba de mobilierul de culoare alba:

Mobila de culoare alba priveaza bucataria de caldura

Acesta este principalul aspect pentru care exista o retinere in a alege mobilier alb. Insa, ca si in vestimentatie, unde albul se combina perfect cu alte culori, si in amenajarea bucatariilor se poate combina mobilierul alb cu elemente de alta culoare. Designerii de amenajari interioare recomanda culorile calde pentru pereti, podele si alte suprafete mari (crem, galben, culoare vaniliei sunt doar cateva din culorile care pot fi asortate corect si elegant cu mobilierul de culoare alba).

Albul este prea traditional, prea invechit 

Multi proprietari asociaza albul cu vechiul, ceea ce-i determina sa-l refuze, indreptandu-si atentia catre o culoare mai moderna. Insa, albul nu este deloc o culoare care exprima vechiul. Albul arata perfect combinat cu rosu, verde sau maro (intr-o bucatarie cu mobilier alb, puteti include accesorii de culoare rosie si veti obtine o bucatarie moderna si eleganta).

Mobilierul alb se preteaza numai bucatariilor de dimensiuni reduse

Nimic mai fals! Este adevarat ca mobilierul alb este recomandat bucatariilor de dimensiuni mai mici pentru ca da impresia de spatiu, insa se poate adapta perfect si la o bucatarie mare, spatioasa, daca, in cadrul ei, se integreaza materiale si obiecte ce ofera caldura.

Indiferent de dimensiunea bucatariei, albul ofera senzatia de liniste, calmeaza ochiul si creeaza continuitate vizuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu