La ce varsta incepe pregatirea pentru fotbal?

Fotbalul este unul dintre sporturile care atrage foarte multi fani, inca de la varste foarte mici, datorita mediatizarii sale intense si datorita orelor lungi de emisie care ii sunt alocate de majoritatea posturilor de televiziune. Acesta este si motivul pentru care cei mai multi dintre baietei, intrebati ce sport ar vrea sa practice, spun ca le-ar placea sa mearga la fotbal

Tentati adesea de beneficiile materiale si nu numai ale vietii de fotbalist, parintii sunt tentati sa isi dea copiii la fotbal, pentru a vedea daca aceasta este vocatia lor. La ce varsta ar trebui sa inceapa un copil antrenamentele de fotbal? Aceasta este intrebarea la care trebuie sa isi raspunda un parinte, inainte de a impinge copilul catre un efort care este posibil sa nu fie adecvat varstei sale. Sigur ca varsta la care un copil poate merge la un sport sau altul depinde si de gradul de interes pe care copilul il manifesta pentru respectivul sport, caci este greu de crezut ca un copil de doi ani isi va dori – fara sa fie influentat – sa joace fotbal… In general, copiii sunt pregatiti sa faca activitati sportive de grup, cu antrenamente specifice varstei lor, incepand de la trei ani. In realitate, insa, si cel putin in Romania, va fi destul de greu de gasit un club de fotbal care sa pregateasca incepatori de la trei ani. In general, grupele se formeaza cu juniori cu varste de 4-5 ani, cu care se poate comunica si care pot coopera la antrenamente. Aceasta este si varsta la care un copil va putea sa decida singur daca un sport anume, in acest caz fotbalul, ii place sau nu si va putea sa isi exprime punctul de vedere. 

Dincolo de faptul ca invata sa joace fotbal, antrenamentele pentru acest sport sunt benefice copilului de varsta mica, si pentru ca imbunatatesc coordonarea si motricitatea fina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu