Cum poti reduce semnificativ efectele negative ale steroizilor

Daca folosesti steroizi sau te gandesti sa incerci si esti speriat de efectele negative iti vom prezenta in cele ce urmeaza cateva sfaturi pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a-ti proteja sanatatea.

In primul rand ar trebui sa eviti steroizii contrafacuti. In general steroizii anabolizanti produsi de firmele mai putin cunoscute sunt de proasta calitate si vin cu riscuri suplimentare fata de cele pe care le prezinta steroidul in sine. Aceste produse contin pe langa steroid, metale grele, materii prime murdare sau bacterii si virusi. Asadar, ar trebui sa cauti pe cat posibil si sa folosesti produse strict reglementate si controlate de organele guvernamentale abilitate. Chiar daca sunt mai costisitoare, consideram ca sanatatea ta primeaza.

Un alt lucru important este sa eviti steroizii orali toxici. Exceptand Andriol, Primobolan si Proviron, toti steroizii orali disponibili sunt c-17 alfa alchilati, si ar trebui pe cat posibil evitati. Atunci cand sunt folositi pentru stimularea cresterii tesutului muscular, acesti steroizi tind sa aduca un impact negativ asupra sanatatii. Acestia pot sa creasca LDL-ul, scadea HDL-ul, in timp pot afecta inima sau ficatul.

O alta alternativa ar fi sa folositi esterii de testosteron. Acestia sunt steroizi anabolici/androgenici care tind sa aiba cele mai putin negative efecte asupra corpului. Aceste medicamente pe baza de steroizi furnizeaza un hormon identic cu cel produs de organism si cu acelasi spectru de efecte.

Ciclizati intotdeauna perioadele in care luati steroizi. Un ciclu poate dura de la 4 la 12 saptamani, perioada urmata de o pauza la fel de lunga de abstinenta de la orice fel de steroid. Ciclizarea reduce riscul aparitiei problemelor hormonale care apar atunci cand steroizii sunt folositi luni sau ani la rand.

Dozele rezonabile sunt si ele recomandate. Dozele mari nu sunt neaparat necesare pentru a obtine cresteri de masa musculara. Pe langa faptul ca nu sunt eficiente in raport cu costul si cu proportia masei musculare, dozele prea mari vor creste si riscul aparitiei efectelor secundare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu