Despre cum serialele dau dependenta

Cei care sunt dependenti deja de seriale stiu exact la ce ma refer iar cei care spun ca nu pot obtine dependenta din aceasta sursa pur si simplu nu au gasit inca un serial destul de bun cat sa aibe efectul asta asupra lor. Iar asta vine de la o persoana care a fost in ambele categorii. Primul factor care face dintr-un serial un adevarat viciu care nu te lasa sa dormi noaptea este suspansul de la finalul fiecarui episod.

Aceasta este cea mai puternica “arma” pe care o detin producatorii de seriale. Imediat dupa suspans urmeaza personajele, mai precis actorii. De multe ori m-am uitat la mai mult de cinci episoade ale unor seriale care nu mi se pareau cine stie ce ca si tematica si actiune fie pentru suspansul pe care mi-l dadeau, fie pentru actorii care aveau acel ceva foarte captivant - pe langa un aspect fizic ce ma facea sa plang atunci cand acel Ian Somerhalder saruta o alta fata decat mine. Tocmai de aceea spun ca cineva care zice ca serialele nu pot da dependenta habar n-are ce spune si pur si simplu nu se afla in cunosctinta de cauza la nivelul la care ar trebui sa se afle.

Eu am fost una dintre acele persoane si in mai putin de un an de zile de la primul serial urmarit cap-coada ajunsesem in punctul in care ma uitam si noua ore continuu, ceea ce inseamna aproape un sezon intreg dintr-un serial cum ar fi Supernatural. Da, nu era un timp folosit in mod foarte util pentru ca niciun serial nu te invata cat te-ar putea invata o carte, de exemplu. Insa, sincer spun, nu te poti abtine la un moment-dat. Acesta este motivul pentru care in prezent nu ma uit nici macar la un singur episod din vreun serial. Cunosc urmarile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu