Cartile schimba vieti mai mult ca oamenii

Cine n-a auzit, macar o data, la televizor sau chiar in cadrul unei discutii, oameni care au declarat sincer ‘cartea asta mi-a schimbat viata’? Nu ma refer aici la reclamele de teleshopping. In cazul ala, sunt convinsa ca nici nu trec cincisprezece secunde fara ca un batran sau o tipa cu silicoane sa spuna ca produsul ala a transpus-o intr-o alta dimensiune.

Vorbesc despre oamenii simpli, normali, care cred cu adevarat ceea ce spun si se poate vedea asta pe fetele lor. Si toti par asa impacati cu ei insisi de parca au meditat jumatate de viata. Ei bine, eu n-am crezut asta sub nici o forma. Cum e posibil ca niste chestii citite sa te schimbe pe tine? Mereu am fost de parere ca un om se poate schimba doar daca vrea el asta sau il schimba o experienta, o relatie, o intamplare, o despartire etc. Dar nu o carte. Bineinteles, toate astea s-au schimbat cand am pus si eu mana pe o carte care, chipurile, oferea sfaturi despre toate aspectele vietii. La inceput, am citit-o pentru ca stiam ca autorul ei este cel mai bun specialist in dezvoltare personala din lume.

Dupa cateva zeci de pagini, am citit pentru lucrurile interesante pe care le zicea omul acesta. Si pana sa-mi dau seama, in doar trei saptamani, intreaga mea existenta se schimbase printr-o carte. O simpla insiruire de cuvinte ma facuse sa imi schimb intreaga me viziune despre lume. Si pana in ziua de azi, vad totul complet diferit. Iata cum, printr-o ironie a sortii, am ajuns sa fiu tocmai unul din oamenii de care radeam inainte, un om care a avut viata schimbata de o carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu