Construirea unei case pare simpla la prima vedere. Faci fundatie, ridici peretii, faci acoperisul, finisaje in interior si instalatii, geamuri, usi si ai terminat. In realitate nu e asa de simplu pentru ca e foarte greu de gasit un constructor case care sa respecte viziunea clientului si sa aduca o echipa competenta si pasionata de ceea ce face. Ca sa nu va lasati pacaliti si sa cheltuiti sume uriase cu firme neserioase e bine sa tineti cont de niste sfaturi esentiale. In prima faza, trebuie sa gasiti un constructor case cu o echipa cu experienta.
Experienta se traduce aici prin anii de activitate efectiva in domeniul constructiilor si prin numarul de locuinte ridicate intr-o perioada data. Cu cat mai multe proiecte finalizate, cu atat mai mari sansele sa faca treaba buna si in cazul locuintei dvs. Se vor verifica si autorizatiile de functionare ale firmei si adaptarea la noile norme de constructie a unei case, de ele depinzand si obtinerea autorizatiilor viitoare de la autoritatile locale. Tineti cont si de cat de „uniti” sunt oamenii care fac parte din echipa si cat de bine lucreaza impreuna.
O lucrare facuta ca la carte se bazeaza in mare masura si pe colaborarea si relationarea perfecta dintre muncitori. Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra celor care activeaza pe piata de profil in localitatea unde se va construi casa e bine sa fie analizata rubrica de vanzari sau constructii de case din ziar si sa se repereze constructorii activi pe piata, cat si ce construiesc, pentru ce preturi. Inainte de a chema un constructor case e bine sa te informezi despre activitatea sa, sa vorbesti cu fosti clienti sau cu alte firme cu care mai colaboreaza si sa vezi cat de seriosi au fost, daca firma si-a respectat clauzele contractuale.
Si mai simplu e sa mergi la vizionari de case facute de firma respectiva sau la targuri cu vanzare locuinte pentru a vedea exact ce fel de ansambluri sau case face firma si cum se lucreaza, cat dureaza. La fel de mult conteaza si viziunea pe care o are firma, daca stie sa aduca o plus valoare proiectului initial si sa se descurce in situatii limite, sa rezolve rapid problemele care apar pe parcursul constructiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu