Gustul astringent este format din elementele pamant si apa, caracteristicile lui sunt: uscat - rece si greu , avand si proprietati de consolidare si constrictie. Gustul astringent il gasim in scoartele de copac, rasini, ierburi vegetale. El conrtibuie la absorbtia fluidelor in corp. In cantitati mici, reduce secretiile, strange si purifica tesuturile iar in exces usuca secretiile si tesuturile cauzand sete fioruri si furnicaturi.
In plan emotional in exces cauzeaza introversiune separatism, frica si anxietate.
Efectele gusturilor asupra organismului. Printr-o buna intelegere a efectelor gusturilor si a influentelor asupra echilibrului metabolismului si a constitutiei noastre specifice putem alege mancaruri si uleiuri esentiale care ne vor ajuta sa ne refacem echilibrul. De asemenea trebuie sa tinem seama ca prea mult dulce dauneaza splinei, prea sarat afecteaza rinichii, prea acru usuca si afecteaza plamanii, prea picant dauneaza ficatului, prea amar dauneaza inimii, prea astringent dauneaza colonului. Facand exces de oricare gust ne va afecta corpul in ansamblul sau. Dulcele creeaza toxine, saratul cauzeaza slabire, picantul formeaza aciditate, acrul provoaca aciditatea, amarul provoaca raceala iar astringentul provoaca contractiile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu