Cum ne alegem corect un set anvelope iarna?

Sezonul rece ne obliga, prin lege, sa ne echipam masinile cu anvelope iarna de calitate, care sa ne ajute sa ne deplasam in siguranta fie in concediu, fie in interes de serviciu, in tara sau in strainatate. Schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna se face cel mai simplu intr-un service autorizat, unde se poate solicita si o verificare completa a masinii si echilibrarii rotilor. Cand cumparati anvelope iarna e bine sa va orientati catre cele fabricate de producatori consacrati, care au investit in tehnologiile de productie si in atingerea standardelor de siguranta, avand si materiale de calitate si masini care sa verifice la sange structura fiecarui cauciuc iesit de pe banda de productie.

Chiar daca pretul poate fi sensibil mai mare, brandul puternic garanteaza siguranta dvs. la volan, asa ca investitia merita. Pe de alta parte, trebuie sa invatati sa cititi cu atentie inscriptiile de pe anvelope intrucat ele va pot oferi indicii clare despre data productiei si cat de vechi este un cauciuc. Se stie ca orice cauciuc care sta mai mult de cinci ani intr-un depozit sau e folosit aproape cinci ani isi va pierde din proprietati si va deveni periculos de folosit la deplasari mai lungi sau mai scurte. Termenul de garantie la anvelope iarna sau la orice tip de alte anvelope nu trebuie sa depaseasca acest interval temporal intrucat structura cauciucului, un material plastic, imbatraneste, calitatea aderentei scade, si, in consecinta, riscul de accidente grave creste exponential. Se impune la cumparare si o inspectie vizuala in interior si exterior si depistarea oricaror neregularitati sau deformari vizibile. Numai astfel setul de cauciucuri cumparate va fi de calitate.

Intrebati tot ce nu intelegeti despre anvelope, verificati inainte si seriozitatea celor care le vand, vedeti sa nu fie second hand sau uzate pana la refuz, schimbati toate cauciucurile, nu numai doua sau unul-in acest fel veti avea siguranta mai mare in timpul condusului si stabilitate sporita. Verificati de asemenea si daca se poate folosi pe terenuri accidentate sau pe zapada sau polei foarte puternic-exista o incriptie speciala cu un fulg. Spor la cumparaturi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu