Cum sa cumperi calculatorul second hand potrivit

Achizitionarea unui calculator SH este o modalitate foarte buna de a economisi bani, mai ales daca stii cum sa alegi unul care functioneaza bine si care contine o versiune software actualizata. Atunci cand intentionezi sa cumperi un calculator second-hand, ar fi bine sa te gandesti la urmatoarele aspecte:

La ce il vei folosi?

Inainte sa te apuci de prospectat piata computerelor second-hand, ar trebui sa te intrebi: ce am de gand sa fac cu el? Cele mai multe calculatoare second-hand sunt cu o generatie sau doua in spatele celor mai recente modele, asa ca, trebuie sa te asiguri ca acesta se va potrivi cu cerintele si nevoile tale.

Gaseste o sursa de incredere

Astazi, gasesti foarte multe magazine online care vand calculatoare second-hand. Arunca o privire la acesti vanzatori, creeaza o lista cu magazinele online, pentru a compara preturile, oferta si conditiile de livrare. Daca nu te pricepi, nu stii cum sa alegi un calculator second-hand, incearca sa apelezi la un prieten sau o cunostinta, pentru a te ajuta sa iei decizia cea mai buna.

Cat de vechi este prea vechi?

Pentru a restrange cautarea, verifica vechimea calculatorului. Vechimea afecteaza multe din caracteristicile si din performanta pc-ului. Dar, care este varsta limita pentru un calculator SH? In general, tinteste un computer care nu este mai vechi de 3-4 ani. Un computer care are mai mult de 4 ani este cel mai probabil prea lent si prea uzat pentru a fi o achizitie buna, indiferent de cat de multi bani economisesti.

Caracteristicile de care sa tii cont

Care sunt cele mai importante caracteristici pentru un PC, de care sa tii cont, indiferent ca il folosesti la munca, acasa, pentru gaming sau pentru socializare?  

Memoria RAM. Un calculator folosit va avea, probabil, mai putin RAM decat unul nou. Daca nu folosesti foarte multe aplicatii, foarte multe programe sau jocuri, nu ai nevoie de prea multa memorie RAM. Ca punct de referinta, 4G este suficient pentru aproape toate activitatile.

Procesorul. Viteza procesorului, la fel ca memoria RAM, este un factor important de care trebuie sa tii cont. Pentru activitatile zilnice, un procesor dual core este cel mai potrivit. Daca folosesti programe solicitante, cum ar fi Photoshop sau jocuri video, un quad core este alegerea cea mai buna.

Grafica. Placile grafice integrate nu pot fi schimbate, in timp ce placile video dedicate pot fi upgradate. Daca doresti un PC pentru jocuri, alege un model cu o placa video dedicata. Daca folosesti calculatorul pentru socializare, e-mail, editare de text sau browsing web, atunci un calculator cu o placa integrata este alegerea perfecta. Alege un calculator second hand din magazinul de specialitate digitalcomputer.ro si beneficiezi de transport gratuit la comenzile de peste 150 de lei. Daca nu esti multumit de computerul achizionat, il poti returna in maxim 15 zile. Profita chiar acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu