Per ansamblu, Black Friday este o zi ca oricare alta, atat ca ai de unde alege cand vine vorba de reduceri online si offline. Reducerile online sunt mai multe decat cele offline, dar si mai greu de prins-mai usor gasesti un produs la reducere in magazinele fizice decat in magazinele online. Cele mai cautate produse de Black Friday au fost dintotdeauna electronicele, electrocasnicele, IT, haine, cosmetice.
Numai in 2012, romanii au cumparat la telefoane mobile, televizoare si tablete, camere foto cat pentru doi ani. Insa nu toate lumea este constienta ca nu prea stie totul despre Black Friday si despre ofertele care nu prea sunt deloc tentante si corecte. Daca urmariti cu atentie unele site-uri care se lauda cu zeci de reduceri de pana la 90% veti observa ca preturile produselor ce vor face parte din oferta sunt umflate in ajun si cand se aplica reducerea de fapt cumparati un produs ori mai scump, ori la acelasi pret ca inainte de Black Friday. De ce? Simplu, pentru ca nici un comerciant nu vrea sa piarda sau sa aiba un profit mai mic de dragul cumparatorilor avizi dupa un 10-40% reducere. Profitul joaca un rol primordial de Black Friday asa ca un simplu client nu va sti niciodata totul despre Black Friday si chiar daca stie, e doar o iluzie alimentata foarte bine de departamentele de marketing si vanzari ale marilor magazine online. De exemplu, punem pariu ca nu stiati ca de Black Friday nu prea e bine sa luati jucarii, console jocuri, televizoare de la branduri care nu va zic nimic, care nu aprind un „beculet” undeva in creierul dvs.-la fel de evitat sunt si decoratiunile de Craciun sau bijuteriile si hainele de la producatori care au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
Marii producatori si brandurile puternice nu prea ofera reduceri de mai mult de 5-10% la produse premium. Niciodata nu veti gasi un iPhone premium, model de lux, de pilda, redus cu 50% si asta pentru ca producatorii nu sunt de acord sa piarda in favoarea clientului doar de dragul de a vinde mai multe bucati. Pe de alta parte, in sintagma totul despre Black Friday ar trebui sa includeti si siguranta. Stiti exact la ce sa va uitati pe un site sa vedeti daca e al companiei care pretinde ca il detine? Browserele moderne valideaza adresele cu https si va ofera siguranta tranzactiilor online asa ca e bine sa urmariti bara de sus, unde e adresa paginii web, coltul stanga. Daca nu exista validare sau certificatele sunt expirate puteti contacta OPC, ANPC pentru a cere lamuriri sau chiar firma mama a site-ului.
Alte sfaturi utile ar fi sa va faceti lista de cumparaturi din timp si sa urmariti preturile, ofertele, sa vedeti ce magazine participa la Black Friday online, sa va creati conturi pe toate site-urile magazinelor online si sa aveti bani pe card. Cumparaturile se fac incepand cu produsele scumpe, care au si reduceri mai mari, produsele dorite se adauga in cos inainte de Black Friday, codurile promotionale se folosesc si ele cu atentie si cat se poate de rapid pentru a nu scapa ofertele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu