Muzica live sau DJ?

Aceasta este o intrebare importanta pe care si-o adreseaza fiecare persoana atunci cand are de organizat un eveniment important. Ei bine, niciuna din aceste alegeri nu este gresita, fiindca amandoua se ocupa cu entertainment-ul pe plan muzical, insa, la anumite tipuri de evenimente se prefera doar unul dintre ei, insa nu este o regula. Totul tine de ceea ce isi doreste clientul.

In cadrul unor evenimente mari, care au ca scop distractia invitatilor, de cele mai multe ori se opteaza pentru un band de muzica live, iar motivele sunt destul de simple si concrete. Un band de muzica live este mult mai interactiv decat un DJ. Pe langa flexibilitatea de a se mula dupa ceea ce isi doreste clientul in ceea ce priveste melodiile selectate, o formatie mentine atmosfera mai usor prin simplul fapt ca interactioneaza cu oamenii din jur. Vocea umana este mai calda decat o varianta mixata a unei melodii, ceea ce este un aspect foarte important cand vine vorba de felul in care se sitmt invitatii.

La o nunta, de exemplu, este mai potrivit un band de muzica live decat un DJ tocmai datorita motivelor enumerate mai sus. Muzica live nu doar ca suna mai bine, insa orice formatie este insotita de un sistem de sonorizare si lumini foarte bune, care au de asemenea rolul de a intretine atmosfera vie. Pe langa asta, o formatie stie exact cand si ce piese sa interpreteze, si pot veni cu melodiile lor sau cu melodii cerute de client. Pe langa asta, se pot cere dedicatii cu melodii specifice. In cazul DJ-ului, el vine cu un playlist pregatit, bineinteles dupa cerintele clientului, insa daca cineva vine si cere o melodie specifica care nu se afla in playlist, nu este tocmai un moment prielnic pentru acesta.

Revenind la muzica live, un artist stie intotdeauna sa impresioneze prin diferite moduri. Asadar, interpretarea scenica nu este in niciun caz o problema pentru o formatie, ba chiar mai mult, clientul poate ramane uimit la cum o formatie poate ridica o sala in picioare si s-o faca sa treaca pe ringul de dans, vesela si energica. Majoritatea formatiilor au incorporate sistemele de lumini, care reprezinta un aspect destul de important cand vine vorba de un eveniment. Ele accentueaza atmosfera si ofera un aspect placut din punct de vedere optic, pe langa energizare. Alegerea intre un band de muzica live si un DJ sta cu totul la indemana clientului, insa, inainte de a se face o alegere, este important sa se ia in calcul toate avantajele si dezavantajele pe care le au in functie de evenimentul organizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu