Locuri de munca potrivite pentru fiecare

Indiferent de pozitia pe care o ocupati in cadrul unei companii, se poate intampla sa va confruntati cel putin o data cu ideea de a va schimba job-ul. Astfel, incepeti cu identificarea potentialelor pozitii ce ar putea oferi un spectru motivational corespondent competentelor prezente acumulate - intr-un cuvant: prospectati piata de munca.

Atunci cand intrati pe un site pentru cautarea unor locuri de munca trebuie sa tineti cont de abilitatile pe care le detineti si sa gasiti o firma care sa corespunda atat criteriilor cat si nevoilor dvs si nu in ultimul rand actualelor aspecte sociale si culturale care sa se plieze circumstantelor de lucru. Dupa o analiza acuta a valentelor implicate de job-urile pentru care va doriti sa aplicati, trebuie sa nu uitati ca unele dintre acestea pot fi mituri si altele realitati. Exista, insa, strategii pe care le puteti folosi pentru ca din aceasta cautare sa rezulte o realitate ancorata in prezent, mai exact avantaje si dezavantaje ale job-ului. nainte de a identifica si mai ales de a accepta un nou job, este bine sa nu uitati un lucru: ce presupune perioda de adaptare la noul job. Pentru un nou angajat aceasta perioada implica atat efortul de a-si dovedi competenta profesionala, cat si efortul de a-si insusi cultura organizationala si de a construi relatiile interpersonale. Pe de alta parte, trebuie sa analizati ce avantaje va aduce jobul actual si in ce masura sunteti dispusi sa traversati o noua perioada de adaptare la un job.

Aceasta deoarece schimbarea locului de munca se claseaza in grupa situatiilor cu grad de stres ridicat (90%). in cele din urma insa un element definitoriu ramane cultura organizationala si politicile interne care, uneori, datorita neconcordantelor dintre sistemele de valori ale companiei si cele personale, pot cauza trasformarea unui job deosebit in unul extrem de dificil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu