Branza. In America, ca si in Franta, branza e la putere si oricine viseaza sa o savureze in cele mai ciudate combinatii, cu mancaruri rafinate si foarte gustoase. Exista un anumit tip de branza, cea Americana, vanduta mai ales in pachete cu felii. Multe dintre produsele contrafacute care sunt vandute drept branza americana nu au nici macar procentajul de branza care face reteta atat de buna, ca sa nu mai vorbim de textura.
In Europa insa, branza e luata in serios. Elvetia e faimoasa pentru branza ei deosebita, mai ales pentru sortimentele Emmental si Gruyere. Ca si sampania, pe care nu o poti numi sampanie daca strugurii nu au fost culesi din acea regiune specifica a Frantei, la fel si branza elvetiana nu poate primi un brand anume daca nu provine dintr-o anumita zona cu traditie. In Italia deja au aparut marci contrafacute de branza, ducand la scaderea vanzarilor branzei reale vandute sub branduri puternice. Ca sa proteje aceasta piata a branzei, autoritatile au facut o banca cu 10.000 de probe de bacterii din lapte, ADN-ul lor fiind tinut secret si stocat in centre speciale. Bacteriile sunt tinute inghetate in Bern si sunt folosite pentru a se testa diferite sortimente de branza atunci cand exista suspiciunea ca sunt contrafacute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu