Labe de inot. Benjamin Franklin. Franklin a avut o lista lunga de realizari in foarte multe domenii, asa ca nu se pune problema ca a fost un copil care a incercat mereu sa iasa in evidenta. El si-a inceput cariera de inventator la doar 11 ani, atunci cand a inventat o pereche de labe de inot. Benjamin era un inotator inrait si tot cauta sa isi imbunatateasca tehnicile. Solutia sa a fost un set de labe de inot din lemn care erau purtate in maini si nu in picioare. Aveau 25 cm lungime si 15 centrimetri latime, cu gauri pentru degete. Nu au fost asa de populare, insa pentru el era o imbunatatire pentru ca putea inota cu viteza mai mare. Incheieturile pe de alta parte erau foarte solicitate si oboseala se instala rapid. A incercat sa poarte si sandale in picioare in timp ce inota, insa fara succes. El a ramas un entuziast al practicii toata viata si a ajuns in International Swimming Hall of fame in 1968.
Arbaleta uriasa. Leonardo Da Vinci. Da Vinci a reusit sa-si faca o imagine de inventator in ciuda faptului ca multe dintre creatiile sale nu au ajuns in atentia publicului si se limitau la schite si desene. Multe dintre aceste desene au devenit iconice, desi nu au fost realizate niciodata. Exemple sunt masinile de zburat cunoscute in toata lumea. El a construit si un fel de tanc si o arbaleta gigantica. Designul semanana cu cel al unei baliste, insa era foarte mare. Aceasta a fost poate cea mai practica inventie a lui Da Vinci. Existau si sase roti pentru a se asigura mobilitatea, lemnul permitea tragatorului sa aiba in mana o arma usoara si flexibila.
Singurul motiv pentru care arma avea 25 de metri era doar unul psihologic, de intimidare. In loc sa omoare pe capete, arbaleta avea rolul mai mult sa sperie pe cei care ii prindea in colimator. Posibilitatea construirii unei astfel de arbalete chiar si in faza de prototip e posibila, asa cum a dovedit si un show Discovery din 2010.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu