Rusii si italienii nu se lasa si vor sa revolutioneze medicina: primul transplant de cap uman e posibil

Nu ne mai mira nimic cand e vorba de „mama” Rusie. Aici ii avem pe cei mai mari si mai prolifici scriitori si poeti cunoscuti, de aici vin cele mai fierbinti decizii si tot de aici si cele mai ciudate experimente. Unul dintre ele este legat de transplantul de cap uman. Pentru cei care nu au urmarit subiectul transplantului de cap, a mai existat o tentativa in trecut, capul provenind de la o maimuta, dar nu a fost o reusita pentru ca minunea a durat doar trei zile, timp in care corpul unde a fost transplantat capul maimutei nu prea a rezistat.

Foarte ambitiosi si siguri pe ei, italienii au reluat experimentele la un alt nivel. Cel putin in teorie, un doctor rus vrea acum sa faca transplant… de cap uman, cu subiecti umani. Pe cat de ciudat suna, pe atat de interesant este atat pentru lumea medicala, cat si pentru stiinta in general. Sa fii in stare sa repui in functiune atatea organe ale capului si tot mecanismul ciudat care ne face sa fim cine suntem este o provocare pe care nimeni nu s-a incumetat sa o accepte… pana acum. Doctorul italian poate deja sa isi faca planurile de actiune pentru ca si-a gasit, culmea, si cobai uman. Inca din 2013 un barbat rus de pana in 30 de ani a acceptat provocarea pentru ca sufera de atrofie musculara, boala care nu prea ii da sanse de supravietuire prea mult timp. Asa ca decat sa se chinuie el a ales sa se ofere voluntar pentru transplantul de cap. Ba mai mult, ar ramane si in istorie si ar putea ajuta cu ceva foarte important la schimbarea stiintei si tehnologiei moderne.

Transplantul de cap va fi realizat in prezenta unei echipe complexe de medici si va incepe cu racirea puternica a corpului intreg pentru a proteja celulele sa nu moara cand nu mai a oxigen. Dupa ce gatul e taiat, venele si maduva sunt puse in niste tuburi speciale pentru a nu se deteriora. Dupa ce capul e mutat pe alt corp, capetele maduvei spinarii se unesc prin tehnici speciale ce presupun sudarea membranelor celulare sub actiunea factorilor chimici cu actiune rapida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu