Esti pregatit pentru permisul de conducere? Crezi ca vei fi un bun sofer? Care sunt motivatiile tale? Te-ai decis ce scoala de soferi sa alegi?
Principalele motive pentru care o persoana doreste sa obtina permisul de conducere sunt : pentru exercita mai bine o anumita profesie (agent de vanzari, manager, sef de departament), pentru a obtine un loc de munca (agent de vanzari, sofer pentru o firma de transporturi), pentru distractie si vacante, sau pur si simplu, pentru placerea de a conduce.
Primul pas consta in alegerea unei scoli de soferi bune. O scoala de conducere care poate satisface criteriile de calitate si proximitate. Recomandarea noastra: daca locuiesti in Bucuresti, sectorul 6, alege Scoala de soferi Dicu.
Iata care sunt conditiile de inscriere la o scoala de soferi:
* Varsta minima pentru inscrierea la scoala de soferi categoriile B, BE, la momentul inscrierii trebuie sa fie de 18 ani; pentru categoriile C,CE trebuie sa fie 21 de ani
* Trebuie sa fii apt din punct de vedere psihologic si medical
* Sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002 ***
* BI sau CI valabil si semnarea contractului de prestari servicii
* Cazier Judiciar, Analize medicale si Test psihologic
Cat dureaza cursurile scolii de soferi?
Perioada de scolarizare pentru obtinerea permisului de conducere la categoria B este de 4 saptamani, in care sunt incluse 24 ore de legislatie rutiera si 30 de ore conducere practica.
Durata cursuri scoala de soferi Cat. C:
· 6 saptamani daca se opteaza pentru obtinerea permisului de conducere categoria C. In acest interval sunt incluse 60 de ore de legislatie rutiera si 40 de ore de pregatire practica.
· 8 saptamani daca se opteaza pentru pachetul complet categoria C, CE. In acest interval sunt incluse 60 de ore de legislatie rutiera si 46 de ore de pregatire practica.
Durata cursuri scoala de soferi Cat. C+E:
- 2 saptamani
- 10 ore de legislatie rutiera si mecanica
- 10 ore de conducere.
Urmatorii pasi :
Urmezi cursurile teoretice si practice pentru a putea invata legislatie actuala si sa conduci o masina.
Te inscrii la politie pentru a putea sustine examenul teoretic si practic.
Dupa promovarea lor, intri in posesia permisului auto.
Cateva sfaturi pentru a trece cu brio de examenul teoretic si de cel practic:
Studiati cu cel putin 3 saptamani inaintea testului teoretic.
Studiati cate 120 de minute in fiecare zi; unele informatii sunt mai logice si mai usor de retinut, altele sunt mai complexe (partea de mecanica, de exemplu).
Reveniti asupra chestionarelor auto deja rezolvate si verificati-va cunostintele rezolvand si chestionare auto online.
Daca nu sunteti sigur pe abilitatile dvs. stabiliti cu instructorul mai multe ore de condus. Nesiguranta va duce la un comportamentul emotiv in timpul examenului de traseu si riscati sa neglijati anumite aspecte importante sau sa fiti penalizat.
In timpul orelor de condus, respectati de fiecare data etapele pe care le veti realiza si in timpul examenul practic auto, pentru ca manevrele sa va intre in reflex.
Va dorim mult succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu