Cazuri uimitoare de trisare cu buna stiinta

Scoala elementara din Philadelphia. Profesorii i-au invatat pe elevi sa triseze. Sistemul educational din Philadelphia este zguduit mereu de scandaluri si caderi din care abia se mai ridica. Profesorii si directorul au vrut sa scape institutia de invatamant de critici dure si i-au incurajat pe elevi sa triseze la testele standardizate, completandu-le chiar ei raspunsurile bune pe testele standardizate.

La fel s-a intamplat si la facultate, unde multi studenti habar nu aveau sa scrie sau sa vorbeasca in engleza, dar excelau la teste, asta prin complicitatea directorului si profesorului, care obtineau din timp raspunsurile la testele programate. Daca nu li se sopteau raspunsurile, ele erau completate pe foile fara raspunsuri, dar cu semnatura studentilor. Si totul pentru a nu-si pierde reputatia scolilor sau facultatilor… Directorii si profesorii din Atlanta au comis cea mai mare frauda academica din istoria SUA. O mana de directori si profesori, in disperarea de a scoate performante foarte bune si a scoate in evidenta scolile unde erau, au pus la cale o frauda cu teste si operatiuni ilegale cu date sensibile pe care USA nu le-a vazut niciodata. Pentru a obtine bonusuri de performanta si note cat mai mari, profesorii au falsificat tot ce le-a picat in mana, au pus note umflate si au adus Atlanta pe primele locuri la banii primiti pentru performantele remarcabile ale studentilor.

In 2009, totul a iesit la iveala cand au fost descoperite mai multe stersaturi la testele standardizate. 178 de cadre didactice si 44 de scoli au fost anchetate, insa numai 12 dintre ele au fost aduse si in fata judecatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu