Moduri in care animalele ne-au dovedit ca sunt niste genii

Dragonii cu barba se joaca. Daca v-ati jucat vreodata jocul foarte popular cu ciocanul si iepurii care trebuie „zdrobiti” cand ies din vizuina, atunci veti intelege de ce sunteti mult mai putin experimentati decat dragonii cu barba. Dragonii cu barba sunt niste soparle din desertul australian. Li se spune asa pentru ca au o bucata de piele sub barbie care poate fi asemanata cu o barbita. De obicei, ele mananca viermi si mici vietuitoare, insa urasc furnicile, pe care le vaneaza si le zdrobesc cu limba.

Vederea foarte buna si miscarile foarte agere le permit sa nimereasca exact furnicile. Crocodilii adora sa faca surfing. Crocodilii de apa sarata pot fi cosmarul oricarui turist care le trece pe langa nas. Ajung pana la 7 metri lungime, cantaresc 900 de kilograme, iar presiunea pe care o pot aplica ese de 900 de kilograme. Acesti crocodili sunt pradatori mortali atat pe uscat, cat si in apa. Pot sa doboare vase, rechini si oameni in doar cateva secunde, fara nicio sansa de scapare. In 2014, o plaja din Australia de Vest a fost inchisa cand un crocodil de patru metri a fost descoperit. Nu, nu era pe plaja, ci facea… surfing… N-or sti ei sa inoate, insa cand vine vorba de surfing, sunt asi. Cu ajutorul unui sonar si a satelitilor, cercetatorii au reusit sa vada exact cum se misca populatiile de crocodili din Pacificul de Sud si din insulele din jur, stabilindu-se acolo tocmai din India de est, calatorind prin Asia de Sud Est si ajungand pana in nordul Australiei. Ei calatoresc facand… surfing pe apa raurilor si oceanelor-altfel, la cat sunt de grei nu s-ar putea deplasa asa de repede pe asa distante.

Sincronizarea perfecta cu valurile si curentii care le produc. Insa oamenii nu au reusit sa afle de ce calatoresc pe asa distante uriase. Un indiciu este ca acesti crocodili cauta hrana, pe masura ce calatoresc intalnind o grama de pesti pe care-i pot manca. Se pare ca aceste animale chiar stiu cum sa se bucure de viata si de o vacanta in care sa faca surfing si sa manance, in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu