Comercializare online de produse software

Piata online este intr-o permanenta dinamica. Online se poate achizitiona orice produs, cu atat mai mult daca acestea fac parte din sfera IT. Online poti achizitiona produse software precum: antivirusi, aplicatii si sisteme de operare. Produsele tip antivirusi sunt programe care au rolul de a scana, detecta si elimina virusii din calculator precum si alte programe nocive (denumite generic malware).

Pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de un virus de calculator, se recomanda instalarea unui program antivirus. Exista o multime de programe, cele mai cunoscute sunt: Nod32, Fsecure, NortonAntivirus, Fprot, Kerpersky, etc. Programul antivirus permite scanarea simultana a mai multor suporturi de stocare a datelor (hard disk, discheta, CD, DVD, mape de retea) sau prin specificare a fisierelor si folderelor indicate. Un alt tip de produs tip software, care poate fi achizitionat online este: Microsofft Office sau MS Office. Reprezinta o suita de programe create de catre compania Microsoft Corporation. Daca pana acum ceva ani, genul asta de produse puteau fi achizitionate in limba engleza, astazi, gasim toate aceste programe software si in limba romana.

Microsofft Office include: procesorul de text (Word), procesorul de calcul tabular (Excel), program pentru realizare de prezentari (PowerPoint), program pentru baze de date (Access), posta electronica (Outlook), FrontPage (editor vizual de pagini web), Photo Editor (editor fotografic). Si nu in ultimul rand, online se pot achizitiona sisteme de operare. Sistemul de operare este un pachet de programe care asigura gestionarea eficienta a resurselor fizice si logice ale unui sistem de calcul precum si o interfata intre utilizator si calculator. Cele mai cunoscute sisteme de operare sunt cele din familia Windows si Unix. Inca din 1995 sistemele de operare Windows sunt cele mai populare. Nu putem spune care sistem de operare este mai bun, intrucat depinde foarte mult de nevoile fiecarui utilizator.

Windows este un sistem de operare uşor de instalat şi utilizat, in timp ce Linux necesita o configurare amanuntita inainte de a fi rulat la performante maxime. Linux este mult mai stabil si mai securizat decat Windows. Linux este un sistem de operare ce permite o configurare la nivel foarte ridicat, asigurand o mult mai buna transparenta a nucleului sau, dand astfel posibilitatea intelegerii a ceea ce se intampla in interiorul calculatorului. Puteti achizitiona programe antivirus sau aplicate si sisteme de operare accesand magazine online de profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu