Cu cat stim mai multe despre plantele medicinale, cu atat mai bine

Natura ne-a oferit tot timpul cele mai bune si mai putin nocive remedii pentru toate bolile cunoscute. Mai colorate sau mai putin colorate, mai usor sau mai greu de gasit, mai parfumate sau, din contra, urat mirositoare, aceste plante medicinale indispensabile in medicina homepata ne pot face viata mai usoara si ne pot pune pe picioare, asta daca stim cum sa le folosim si cam ce efecte au asupra organismului.

In lume exista mii de plante medicinale deosebit de puternice, folosite pe scara larga in fabricarea medicamentelor si unguentelor, despre care, din pacate, stim prea putine. Ceai-verde.com, unul dintre cele mai complete site-uri de profil, pune la dispozitia celor interesati cele mai interesante si mai bine documentate articole despre plante medicinale. Grupate alfabetic, sub forma unui index sub forma de lista, plantele medicinale prezentate pe ceai-verde.com sunt special alese pentru a acoperi cele mai frecvente tipuri de afectiuni intalnite si a da cele mai bune idei cititorilor despre cum ne pot ajuta in tratamentul lor. In afara unui scurt istoric, fiecare articol descrie proprietatile si modalitatea in care pot fi folosite plante medicinale in cele mai complicate boli, descrierea cuprinzand si imagini ilustrative pentru identificare corecta a acestora. In unele cazuri, la finalul articolele exista si sfaturi pentru utilizarea mai eficienta a plantelor in cazul unor afectiuni de moment, cum ar fi durerile de dinti, de exemplu. Cele peste 20 de plante medicinale cunoscute sau mai putin cunoscute sunt prezentate si din perspectiva compozitiei chimice sau a denumirilor alternative, totul pentru ca oricine doreste sa le foloseasca la un moment dat sa stie exact ce ii trebuie.

De ce era necesara alcatuirea unui astfel de index? Simplu, pentru ca, de la o vreme, medicina alopata nu prea mai da rezultate, medicamentele „inventate” au din ce in ce mai multe efecte secundare foarte periculoase, in vreme ce homeopatia a inceput sa fie preferata de o buna parte din „adeptii” medicamentelor de sinteza. Asa ca, ori de cate ori nu stiti ceva despre o planta sau vreti sa vedeti cum va puteti trata cu ce aveti prin camara, in materie de plante medicinale, ceai-verde.com este locul ideal de unde puteti incepe documentarea temeinica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu