O plimbare prin Sinaia

Am iesit intr-o zi mohorata de inceput de primava la o plimbare prin Sinaia. In drumul meu vad fel si fel de oameni. Se apropie 8 martie , Ziua Femeii si barbatii se pregatesc sa le ofere cadouri femeilor iubite. O fata are un trandafir alb in mana, probabil de la vreun prieten. Ce simbol frumos al iubirii este un trandafir, o floare minunata, un semn al primaverii. O fetita isi plimba catelusul alb pe strada. Este un minunat animalut, ca un bulgare de zapada de dimensiuni mari, insufletit. Unul din cei mai frumosi catelusi pe care i-am vazut. In drumul meu mai multi porumbei in parc, si cativa tineri admirandu-i.

Cativa batrani le arunca niste firimituri de paine. Un spectacol incredibil, care pare ca incalzeste sufletul si insenineaza vremea mohorata de afara. Ma opresc la un chiosc de ziare si ma uit ca cele mai recente aparitii de carti si reviste. Ella, Cosmopolitan, Tabu, Avantage, cele mai recente aparitii ne imbie cu titlurile lor: cum ar fi mai potrivit sa ne imbracam primavara asta, ce gandesc barbatii despre hainele noastre, stiri despre vedete si tendinte in lumea cotidiana. Se lucreaza in Sinaia, in vederea reabilitarii structurii de drumuri , pentru infrumusetarea orasului. In parcul Dimitrie Ghica din Sinaia , este liniste in timpul saptamanii. In weekend vin mai multi turisti. Aici se poate admira patinoarul care inca nu s-a dezghetat, o fantana arteziana , leaganele si toboganele pentru copii. Fantana arteziana nu functioneaza momentan , dar in anumite momente ale anului este splendid sa vezi bazinul fantanii plin cu apa si barcute plutind, pestisori micuti jucandu-se in apa. Trecand mai departe, pot observa cateva radacini de copac vopsite in culorile rosu, verde, mov si Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi, unde se poate admira flora si fauna din Bucegi, precum si alte expozitii temporare de serpi, flora si fauna subacvatica, pietre pretioase.

Cazinoul Sinaia are portile deschise turistilor, gazduieste temporar expozitii de pictura si targuri de imbracaminte. Foisorul din parc este un loc unde de obicei tinerii se aduna pentru a discuta si a se relaxa. Ma asez pe o banca pentru a ma relaxa si o pisicuta mica se apropie de mine. O mangai usor pe corpul ei gri si simt caldura acestui suflet ascuns intr-un ghem de blana. Spre intoarcere, mai arunc un ochi catre Tiroliana, hotelurile de lux, terasele si cluburile, salut cativa cunoscuti, imi cumpar ceva dulce si ma intorc spre casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu