Cu statiile radio auto ai drumuri in siguranta si fara amenzi

Statiile radio tip CB-Citizen Band-au inceput sa fie folosite undeva de prin 1970, cand SUA s-a confruntat cu cea mai grava problema ce a afectat economia tarii: criza petrolului. Atunci, pentru ca s-a impus limita de 90 de kilometri pe ora la viteza de rulare, soferii au fost nevoiti sa isi ia statii auto ca sa poata de la colegii de trafic unde mai era combustibil, in ce benzinarii sau daca erau controale pe sosele. Toate modelele de statii auto actuale merg pe frecventa de 27 MHz si sunt avizate CE pentru a putea fi folosite oriunde pe teritoriul Europei.

Romania s-a „aliniat” si ea la acest trend al statiilor auto si foloseste frecventa FM 22. Un alt motiv pentru care romanii folosesc statii auto este si lipsa acoperirii GSM prin munti – daca se intampla ceva grav, accident, nu mai merge masina, apelezi via statia auto la un alt sofer care are un asemenea dispozitiv si esti salvat. Astfel, comunicarea intre soferi e foarte usoara, pot fi evitate radarele sau filtrele de pe autostrazi si se pot evita nenorociri rutiere soldate uneori si cu morti din cauza unei interventii tarzii. Unele statii auto pot fi reglate manual – puterea de emisie, au un sistem de verificare a functionarii antenei, tensiunii din baterie; antena radio poate fi calibrata automat cu ajutorul statiei auto.

Pe banda de CB exista 40 de canale alocate unde se poate emite liber cu 4W modulatie FM si 1W modulatie AM. Veti gasi adesea statii auto la TIR-isti, cei care au de parcurs trasee foarte lungi prin tara sau in afara ei. Raza lor de actiune e de 5 pana la 15 kilometri, seamana cumva cu detectorul radar, ferindu-te de amenzi pentru viteza. Dezavantajul major e ca unde nu exista prea multi soferi care au statii radio nu prea ai ce face cu statiile auto. O sursa excelenta de statii radio si antene radio este si magazinul online www.cbmania.ro, care vinde statii radio PMR, CB, profesionale si maritime de la firme consacrate pe piata de profil precum Alan Midland, President, Maxon, TTI sau Cobra. Statiile radio President au o garantie de 5 ani iar garantia extinsa se poate lua doar cand se cumpara si o antena President in acelasi timp.

Ca accesorii, puteti gasi pe cbmania.ro microfoane, difuzoare, convertoare, reflectometre, surse de alimentare, scannere, kituri de programare si suport. Livrarea este gratuita la toate comenzile peste 150 de ron, distribuite exclusiv prin Fan Curier. Comanda se poate face si telefonic, dar si pe site, dupa crearea unui cont de user.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu